Meghökkentő részletet fedeztek fel 23 év után a Reszkessetek, betörők!-ben, ez teljesen megváltoztatja a filmet





A kis Kevin McCallister sorsa már a film elején megpecsételődött.



Megosztás
Szerző: B. J.
Létrehozva: 2023.12.25.
Reszkessetek, betörők! karácsony film

Sokak kedvenc karácsonyi filmje az 1990-ben bemutatott Reszkessetek, betörők!, amiben a Macaulay Culkin által alakított Kevin McCallistert véletlenül otthon hagyja egyedül az elutazó családja, közben pedig két ádáz bűnöző próbálja kifosztani az otthonukat – de a kölyök persze nem hagyja ezt, és különböző csapdákat alkalmazva bátran megvédi a családi fészket.

Reszkessetek, betörők! Kevin
Reszkessetek, betörők! / Fotó: Disney

Magyarországon mindenki ismeri a "nincs karácsony Kevin nélkül" mondást, ami arra utal, hogy a legtöbb magyar család minden évben megnézi karácsonykor a Reszkessetek, betörők!-et. Ebből kiindulva rengetegszer láthattuk már ezt a mókás, izgalmas filmet, de mégis van benne valami, amit az elmúlt 23 évben csak nagyon kevesen vettek észre: már az alkotás legelején megpecsételődik Kevin McCallister sorsa.

Amikor a Reszkessetek, betörők! elkezdődik, azt láthatjuk, hogy teljes a káosz a családi készülődés során, a konyhában pedig egymásnak esik Kevin és a testvére, aminek az lesz a következménye, hogy kiborul a tej, rá a jegyekre, útlevelekre – itt bújik meg egy apró részlet, ami teljesen megváltoztatja a filmet.

Miközben takarítják fel a kiborult tejet, véletlenül kidobnak egy repülőjegyet is, amin Kevin neve van – vagyis Macaulay Culkin karaktere még akkor sem tudott volna felszállni a családjával, ha nem felejtik otthon, hiszen nem volt jegye.

Kevin McCallisternek mindig az volt a sorsa, hogy otthon maradjon, és megtanulja értékelni a családját, illetve önállósodjon. Ez kellett ahhoz, hogy a film végén máshogy tekintsen rá a családja, és ő is elinduljon a felnőtté válás útján – ráadásul közben még két betörőt is sikerült rács mögé juttatnia, ami nem kis teljesítmény egy 8 évestől.









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás