Borzasztó fordulat: Bródy János fizeti börtönbe került fia 182 milliós büntetését?





Egy amerikai bíróság 24 hónapnyi börtönbüntetésre, valamit 529 ezer dollár, vagyis 182 millió forintnyi dollár megfizetésére kötelezte Bródy János fiát, Dánielt, amiért a 38 éves férfi bosszúból – miután kirúgták – feltörte az őt korábban foglalkoztató bank rendszerét. Hogy ki fogja kiegyenlíteni a számlát, az jó kérdés, hiszen elképesztő összegről van szó.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.15.
Módosítva: 2023.12.15.
Bródy büntetés pénzbírság csalás számítógép

Bródy János fia, Dániel a San Francisco-i The First Republic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a céges védett rendszerben működő számítógépére pornográf tartalmakat töltött fel, illetve egy alkalommal betegszabadságot kért, majd elment síelni. Amerikában nagyon komolyan veszik a kiberbiztonságot, illetve az egészségbiztosítási csalást, ezért a pénzintézettől azonnali hatállyal kirúgták – adta hírül december közepén a CBS News. 

Bródy János
Bródy János fia börtönbe került (Fotó: Mediaworks archív)

Bosszú 

Bródy Dániel a kirúgása után sem gondolkodott el a hibáin, sőt! A 38 éves férfi bosszút forralt: a céges laptopját nem adta le, hanem hazavitte, és arról a vádirat szerint törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. Ha ez még nem lenne elég, közben bejelentette a rendőrségen, hogy ellopták a laptopját – talán érezte, hogy túl messze ment, és nem akarta vállalni a felelsőséget a tetteiért –, majd amikor a bank biztonsági rendszerének feltörése miatt vizsgálat indult ellene, mindent tagadott. Emiatt, hogy a rendőröknek azt hazudta, hogy ellopták a gépet, még titkosszolgálati vizsgálat is indult ellene, vagyis nagyon gyorsan igen nagy slamasztikában találta magát. 

Bródy János
Bródy János fia súlyos bűncselekményt követett el (Fotó: Bors)

Egy vagyon 

Bródy fiát a tettéért két év börtönbüntetésre és 529 ezer dollár, vagyis 182 millió forint büntetés megfizetésére ítélték. Az összeg még amerikai léptékben is igen jelentős, ennyi pénzt egy becsületesen, nyolc órában bejelentve dolgozó ember egy egész élet alatt sem tud összegyűjteni. Hogy ki siet majd Bródy Dániel segítségére, arról még nem jelentek meg hírek, ahogy azt sem tudni, hogy a Bródy család minden tagja mennyivel tudna beszállni a kártérítésbe. A pénz kifizetését viszont nem lehet megúszni, hiszen ha nem sikerül záros határidőn belül előteremteni, akkor Bródy fiának sorsa megpecsételődött, amíg csak él, addig vonja tőle a hatóság a törlesztést. 





 





Ezeket olvastad már?
Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás