Visszatér az ország Lindája, de van egy komoly feltétele





Görbe Nóra két évtizedes kihagyás után tér vissza a színpadra. Kikötése volt, hogy nevével összeforrt karaktere, Linda, utalás szinten se merüljön fel a darabban!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.29.
Módosítva: 2023.09.29.
Linda Görbe Nóra rádióműsor színésznő

Görbe Nóra megkerülhetetlen alakja volt az 1970-es, 1980-as éveknek, s bár sok szerepet tudhat magáénak, legtöbbször emlegetett alakítása kétségtelenül a sikító-karatézó rendőrtanonc Lindaként volt.

Görbe Nóra múltról és jelenről is mesélt (Fotó: TV2)

Levetkőzi Linda szerepét

A színésznő tudatosan hagyta maga mögött a rivaldafényt, két évtizedes kihagyás után tér vissza a színpadra! Erről, és a Linda-korszakról a Retro Rádióban, az Abaházi Presszóban beszélt.

Meggyőződésem, hogy nem kell mindig szem előtt lenni. Érdekesebb, ha valaki ennyi évtized kirakatban való élés után kicsit visszavonul” − magyarázta döntése okát, majd elárulta, az elmúlt években sok színházi és tévés szerepléssel keresték fel, de mindet sorra visszautasította. Egészen addig, míg nemrég Moravecz Levente fel nem kereste, s szerepet ajánlott a hamarosan bemutatásra kerülő Omega, a csődör című darabban. Nóra úgy érezte, ez remek alkalom, hogy maga mögött hagyja a ráragadt Linda-szerepet, s egy teljesen új oldalát mutassa meg. Kikötése volt, hogy nevével összeforrt karaktere, Linda, utalás szinten se merüljön fel a darabban! Korában pedig azt sem szerette volna, hogy a sorozat bármely módon is folytatást kapjon, pedig – árulta el – annak idején négy kereskedelmi csatorna is felkereste az ötleteivel.

„Hol a klumpa? Megvan még a Babetta?”

Mikor elkezdtük a Linda forgatását, egy film volt, aztán csináltunk még egyet. Végül lett tíz. Hosszú, fizikailag nehéz forgatások voltak. Hogy ma belemennék-e egy ilyenbe? Nem, nem fog előfordulni, hogy röpködjek jobbra-balra! Annak idején rengeteg kritikát kaptunk. Az elején ütötték-vágták a részeket, most már a popkultúra része. Nagy változáson ment át a köztudatban. Akkor megkritizálták a verekedést is meg persze a sikolyt, mintha én találtam volna ki. Mindig megkaptam, milyen borzasztó, idegesítő. De erre azt mondtam: ha ez ilyen szerinted, miért nem csinálsz jobbat? Én azt el fogom ismerni. De eltelt 35-40 év, és senki nem csinált ilyen filmet!” − vélekedett a színésznő, aki a rádióműsorban elárulta, az eltelt évtizedek ellenére még sokszor felismerik:

Mai napig megkérdik: Hol a klumpa? Megvan még a Babetta?

Egy hónapig nem beszélt

Bár a műsorban nagyon szívesen beszélt az élete alakulásáról – kifejezetten bőbeszédűnek mutatkozott a színésznő –, az életében volt egy időszak, amikor hetekig meg sem szólalt! Az elmúlt években ugyanis spirituális utat tett meg, hónapokat töltött Srí Lankán, buddhista közösségben élve, ahol a megtisztulás jegyében egy hónapra némasági fogadalmat is tett!

 





 





Ezeket olvastad már?
Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Ezt látnod kell: csak egy kagyló takarja a szexi kebelcsoda mellét - Videó

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás