Harry herceg lemaradt a hivatalos családi portréról, s nem ő az egyetlen. Itt a magyarázat

Harry herceg alig fél órát töltött családjával a koronázási szertartás után. A fontos pillanatokról és képekről is lehagyták a fekete bárány herceget.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.09.
Harry herceg III. Károly király koronázás

III. Károly király szombati koronázása történelmi fontosságú pillanat volt, s egyben indok arra, hogy új hivatalos képek készüljenek a brit királyi család dolgozó tagjairól.

A díszes kompániából két közeli királyi családtag is hiányzik. II. Erzsébet állítólagos kedvenc gyermeke, András yorki herceg a koronázáson ugyan jelen volt, a fotóra már nem fért fel. Szexbotránya kirobbanása után tavaly ugyanis megvonták tőle a királyi családtagként járó jogait és korábbi katonai titulusait is.

De Harry herceg sem szerepel a fényképen. III. Károly és Diana kisebbik fia 2020-ban jelentette be visszalépését a királyi családtól. A viszonya ezzel végérvényesen megromlott a családdal, köztük testvérével, Vilmossal is. A rossz viszony nem enyhült, Harry egyedül – Meghan és két gyermekük nélkül – érkezett a szertartásra, jóformán utolsóként sétált be a westminsteri apátságba, ahol unokatestvéreivel váltott néhány szót, egyébként szinte mindenki levegőnek nézte őt. Harry a ceremónia után a Buckingham-palota erkélyjelenetén sem vett részt. A Daily Mail információi szerint a koronázás után alig fél órát töltött a rokonaival szótlanul, majd sietett is a Heathrow-reptérre a magángépéhez, ami visszavitte Kaliforniába a feleségéhez és két gyermekéhez.

Harryt levegőnek nézte a család, alig fél órát töltött velük, és sietett is vissza Meghanhoz – Fotó: ANDREW MILLIGAN

Harry régen járt már a Buckingham-palotában: legutóbb szeptemberben, nagymamája, II. Erzsébet temetésén jelent meg, akkor Meghan is vele tartott.

Ők szerepelnek a fényképen

A Buckingham-palotában pózoltak a kékvérűek, Károly és Kamillától jobbra Vilmos herceg és felesége, Katalin áll, továbbá Zsófia edinburgh-i hercegné, II. Erzsébet unokatestvére, Alexandra brit királyi hercegnő és Eduárd edinburgh-i herceg. A királyi pártól balra Anna királyi hercegnő, a férje, Timothy Laurence, Richárd és Brigitta gloucesteri herceg és hercegné, illetve Eduárd kenti herceg.

A fényképész Hugo Burnand volt, aki 2005-ben Károly és Kamilla házasságkötésén is fotózott, de Vilmos és Katalin esküvői portréit is ő készítette.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás