„Engem nagyon sokat bántottak” - gyerekeknek mesélt az iskolás éveiről Tóth Gabi





Tóth Gabi és Pápai Joci nem csak a sikerekről, de a nehézségekről és fájdalmaikról is meséltek a diákoknak egy rendkívüli osztályfőnöki óra keretein belül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.20.
Tóth Gabi csúfolás emlék iskola

Pénteken egy rendkívüli osztályfőnöki órára gyűltek össze a diákok a zánkai Bozzay Pál Általános Iskolában. Az izgalom óriási volt, hiszen Tóth Gabi és Pápai Joci egy óra erejéig átvették a tanárok szerepét, hogy meséljenek az ifjúságnak arról, nekik milyen nehézségek árán sikerült elérniük az álmaikat. Mint mondták, nekik sem volt hátszelük, mind a ketten egy kis településről érkeztek Budapestre, ám a kitartásuknak és a tehetségüknek köszönhetően komoly sikereket értek el. Éppen ezért szeretnék tudatosítani a gyerekekben, hogy ha ők megvalósították az álmaikat, mások előtt sincs legyőzhetetlen akadály. 

toth gabi,pápai joci
Tóth Gabi és Pápai Joci egy rendkívüli osztályfőnöki órát tartott / Fotó: Szabolcs László

Ám nem csak a sikerhez vezető útról beszéltek a diákoknak, szóba kerültek olyan témák is, melyekről nem lehet hallgatni. Ilyen például az iskolai bántalmazás is, melyet Gabi közelről tapasztalt.

Én pontosan tudom, hogy milyen az, amikor valakit csúfolnak. Engem nagyon sokat bántottak, és még most is rengetegszer kapok negatív kritikát. De egyet jegyezzetek meg, soha ne engedjétek, hogy az önbizalmatokat elvegyék!

 - hangzott el az osztályfőnökin, a Borsnak pedig elárulta az énekesnő, hogy őt milyen formában érte a bántás. 

„Tisztán emlékszem, hogy felsőben sokszor csúfoltak. Akkor erősödött fel az, hogy ki, milyen ruhában megy, és nekem nem volt túl sok nadrágom vagy cipőm, ezért mindig ugyanazokban jártam. Ezzel mindig bántottak, és ez azért bennem maradt... Akkor egyébként megfogadtam, hogy amikor az első nagyobb fizetésem megkapom, akkor megveszem magamnak álmaim tornacipőjét három színben, és mindig más lesz a lábamon. Ez így is lett” - emlékezett vissza Gabi, aki emellett a szorongásról és a pánikbetegségről is szót ejtett. Mint mondja, ezek örökre az élete részei maradnak, hiszen ez egy érzékeny ember „velejárója” . Viszont meg lehet tanulni kezelni az efféle helyzeteket és békében együtt élni velük. 

„Azt gondolom, hogy minden érzékenyebb ember szorongó típus, tehát aki jobban átérzi a dolgokat, az szorong. Én egyébként ezt már egész jól kezelem. Például, amikor a Jocival énekelünk, vagy zenélünk, az mindig segít. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ezzel meg lehet tanulni együtt élni, azonban fontos, hogy beszéljünk róla, mert a fiatalok nem biztos, hogy ezt a helyén tudják kezelni” - tette hozzá.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás