Kandász Andrea segédmunkásnak állt: Az építkezés jót tett a házasságunknak is





Nagy fába vágta a fejszéjét Kandász Andrea és férje. Házfelújításba kezdtek, és mindezt saját kezűleg teszik. Ha épp nem forgatnak, vagy nem az utómunkálatokat végzik, falaznak, szigetelnek, burkolnak. Olyan közös munka ez számukra, ami a házasságukat is építi.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.01.30.
Kandász Andrea építkezés felújítás házasság

Kandász Andreáék három évvel ezelőtt vásároltak Budán telket. Úgy döntöttek, saját kezűleg újítják fel a melléképületet, ahogy azt ők megálmodták. Hónapok óta folynak a munkálatok, és már látják az alagút végét. Bár nem sietnek sehova, ugyanis ez igazi örömmunka számukra.

„Akkor vagyok a helyemen, amikor a szabadban csinálok valamit”

– Az én drága férjem, amikor geológia szakra járt az egyetemen, hegymászóként építkezéseken dolgozott, hogy ebből finanszírozza a tanulmányait. Bár nem ez a hivatása, de kísérletező típus, így minden szakmát kitanult. Mindketten rengeteg szellemi munkát végeztünk, számítógép mellett, az elmúlt 30 évben, rájöttünk, hiányzik, hogy kint legyünk. Úgy érzem, én is akkor vagyok igazán a helyemen, amikor a szabadban csinálok valamit. A felújítás egy része pedig pont ilyen, így elkezdtem segíteni Ferinek – kezdte mosolyogva a Metropolnak Andrea, vagy ahogyan a barátai nevezik, Kandi.

„Az építkezés még szorosabbá fűzte az egyébként is jól működő házasságunkat”

– A futás mellett jártam edzőterembe is, de most felesleges, hiszen ugyanazokat a mozdulatokat csinálom, miközben tudok Ferinek segíteni. Óriási motiváció számunkra, ahogy látjuk, egyre közelebb kerülünk a célunkhoz. Nem pénzspórolás miatt csináljuk elsősorban, hiszen közben örömünket leljük benne, és az építkezés még szorosabbá fűzte az egyébként is jól működő házasságunkat. Csapatépítő program! 

Úgyhogy az én párom most a főnököm, a szellemi munkában viszont ez fordítva van, a vállalkozásunkban nekem kell a végső döntéseket meghozni. 

Nagy, pillogó szemekkel nézek rá, csodálom, hogy mennyi mindenhez ért. Kapcsolatújító programnak is remek. Nagyon büszke vagyok rá. Kiadja nekem a részfeladatokat, én pedig mindent megcsinálok, a segédmunkása lettem – mesélte nevetve a műsorvezető.

Kandiék már sok munkálaton vannak túl, és bár rendkívül fárasztó a fizikai munka – minden elismerésük azoké, akik ezzel a nehéz szolgálattal keresik a kenyerüket –, de ők örömmel teszik, mert testmozgásként fogják fel…

– Sok mindennel megvagyunk. Na jó, azért 90 százalékban a férjemé az érdem! – mondja nevetve. – Amit bontani kellett, megcsináltuk. 

Közben fürdőszobát és konyhát építettünk, falaztunk, szigeteltünk, a nyílászárókat is kicseréltük, gipszkartonoztunk, burkoltunk. 

Nincs már sok hátra, tulajdonképpen festeni kell és a nappaliban a padló lerakása vár ránk. Nem csak irodának szeretnénk használni, vedégházként is funkcionál majd és milyen jó lesz ránézni, hogy mi csináltuk, és felidézni a felújítás emlékeit – mondta érdeklődésünkre Andrea, aki vallja, az ember addig él, amíg mozog.

„Ha már megszoktuk a mozgást, egy idő után hiányolja a szervezet”

Neki az élete mindig is a pörgésről szólt, sosem unatkozott, de így van ez rendjén.

– Ha nem csinálunk semmit, csak leülünk, bámuljuk a tévét motiváció nélkül, a sejtek, a hormonok nem aktivizálódnak, nem kapnak elegendő oxigént, nem termelődik elég boldogsághormon és ez nem tesz jót a szervezetnek és a lelkünknek. Minden szokás kérdése, ha már megszoktuk a mindennapos mozgást, egy idő után hiányolja a szervezet. 

A stressz sem tesz jót, mi igyekszünk ezt kizárni az életünkből. 

Bár elég szenvedélyesek vagyunk, úgyhogy nekünk is sokszor nehezen megy. Ellenszerként próbálunk mindent örömmel tenni, ilyen ez a felújítás is – jelentette ki Kandi.

 





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás