RETRO RÁDIÓ

Kiderült: ezért nem tudott II. Erzsébet ott lenni férje utolsó perceinél

A most megjelenő életrajzi könyvben betekintést nyerhetünk a királynő utolsó napjaiba is.Megosztás
Szerző: metropol
2022.11.26. 17:00
II. Erzsébet

Betekintést kaphatunk II. Erzsébet utolsó napjaiba abban a most megjelent könyvben, amiről a Daily Mail közölt részleteket. Az Elizabeth: An Intimate Portrait című könyv több olyan dologról rántja le a leplet, amit eddig homály övezett. A szerző, Gyles Brandreth II. Erzsébet utolsó éveiről ír, vés arról, hogy miképp próbálta megemészteni férje, Fülöp herceg elvesztését.

Erzsébet nagyon szomorú volt, hogy férje utolsó perceiben nem tudott vele lenni Fotó: Getty Images

Erzsébet elhatározta, hogy férje utolsó perceiben ott lesz vele. Fülöpöt az utolsó hetekben szinte alig hagyta magára, azonban amikor a herceg tavaly április 9-én meghalt, az egész olyan gyorsan történt, hogy a személyzet a királynőt nem tudta időben felébreszteni.

A könyv szerint II. Erzsébet leginkább a munkába próbált menekülni, hogy elterelje gondjait. Ez kezdetben sikerült is neki, ám hamarosan orvosi segítségre szorult a kimerültség miatt. Az orvosok ekkor azt javasolták neki, hogy próbáljon többet pihenni. Ezután főképp sorozatokat nézett, hogy elterelje gondolatait Fülöpről. Az egyik kedvence a Becsület védelmében című brit sorozat volt.

A könyvben olvashatunk arról is, hogy a királynő mindig diszkrét maradt a beszélgetések alatt, és sose mondott többet a kelleténél. Amikor fia, András herceg beszámolt neki a pedofil Jeffrey Epsteinnel való barátságáról, ő figyelmesen hallgatta, majd csak ennyit válaszolt: „Hát ez érdekes”. Ugyanakkor habozás nélkül megfosztotta őt a rangjától a 2019-es katasztrofális Jeffrey Epstein-interjút követően.

Azt is megtudhatjuk a könyvből, hogy idős uralkodó meglepően jól bánt a modern technikai eszközökkel, a mobiltelefonok megjelenése idején már gyakran küldött már SMS-ket a családtagjainak.

Halála utolsó napjaiban rohamosan romlott az állapota, amit vélhetőleg ő is tudott, ám sztoikus nyugalommal viselte a helyzetet. A júniusban tartott 70 éves uralkodási évfordulóján pedig nagy örömet okozott neki a Paddington macival készített videója.

 

 

Ezeket olvastad már?
Váratlan bejelentés, válik a háromgyerekes magyar énekesnő

Váratlan bejelentés, válik a háromgyerekes magyar énekesnő

Ördög Nóra elhagyta az országot, aggódnak a rajongói

Ördög Nóra elhagyta az országot, aggódnak a rajongói

Pedig olyan édesek voltak együtt: válik a magyar sztárpár

Pedig olyan édesek voltak együtt: válik a magyar sztárpár

Gyászol a Muzsika TV sztárja: „Becsuktad az ajtót és máshol vártak téged, tárt karokkal”

Gyászol a Muzsika TV sztárja: „Becsuktad az ajtót és máshol vártak téged, tárt karokkal”

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás