Nálunk járt a Backstreet Boys, a világ legsikeresebb fiúbandája – Videó!





A BSB sorra zsebelte be a díjakat a 90-es években és a kétezres évek elején. Az egykori szívtiprók mára már boldog családapák, de még mindig koncerteznek formációjukkal. November 2-án Budapesten léptek fel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.03.
világsztárok Budapesten

A közel 30 éve megalakult Backstreet Boys legnépszerűbb számai, az Everybody és az I Want It That Way még ma is mindenkinek ismerős, a kicsiktől a nagyokig. A fiúkért lányok millió rajongtak, a retróláznak köszönhetően napjainkban is aktívak, 2022-ben egy világkörüli turné keretében Budapestre is ellátogattak.

A zenekart eredetileg négyfősre tervezték

1992-ben Lou Perlman zenei producer tartott könnyűzenei meghallgatást egy új fiúbanda létrehozásához és úgy alakult, hogy az első két tag „Howie D.” Dorough és Alexander James „A.J.” McLean lett, akikhez egy következő meghallgatás során csatlakozott Nickolas Gene „Nick” Carter. Howie és A.J. már ismerték egymást, hiszen közös énektanárhoz jártak. A trióhoz még egy tagot kerestek eredetileg, de Brian Thomas Littrell és az unokatestvére, Kevin Scott Richardson a szülővárosukban Lexingtonban a templomi kórusban is együtt énekeltek, így mindketten csatlakoztak a bandához és 1993. április 20-án megalakult a Backstreet Boys.

A Backstreet Boys a világ legsikeresebb fiúbandája – Fotó: Northfoto

Nickolas Gene „Nick” Carter

Az együttes szőke szépfiúja egyértelműen Nick Carter volt. Mindössze 13 éves volt, amikor megalakult a Backstreet Boys zenekar, a hirtelen jött sztárságot nehezen dolgozta fel, drogokhoz és az alkoholhoz nyúlt.

Fűvel kezdtem, a kokainig, ecstasyig és vényköteles fájdalomcsillapítókig jutottam, és még tovább” – emlékezett vissza memoárjában.

Alkohol és drogproblémáit 30 éves kora környékén sikerült leküzdenie és jó útra tért. Nick szenvedélyes környezetvédő, különös tekintettel az óceánok élővilágának megóvására. Környezetvédelmi munkájáért 2007-ben az ENSZ is kitüntette. A 42 éves zenész korábban Paris Hiltonnal is randevúzott, mielőtt feleségül vette volna a fittnessedző Lauren Kittet, akivel 3 gyermeket nevelnek.

„Howie D.” Dorough

A Puerto Ricó-i gyökerekkel rendelkező Howie D. a legösszeszedettebb, legpedánsabb tagja a bandának és ő volt az az ember, aki mindig megoldotta a tagok közötti konfliktusokat, ezért „Peace Makernek”, azaz béketeremtőnek is nevezik. A 49 éves zenész mindig is igyekezett több lábon állni, bátyjával megalakították a Sweet D. nevű ingatlanfejlesztő céget. Dorough feleségül vette régi szerelmét, Leigh Boniellót, akivel két gyermek büszke szülei.

Alexander James „A.J.” McLean

Az egyedi arcszőrzettel rendelkező A.J. mindig sztár szeretett volna lenni, korai beszédhibáját tánctudásával kompenzálta. Nickhez hasonlóan a drogok rabja volt, ám a megfelelő rehabilitációnak köszönhetően mára megszabadult függőségétől. A 44 éves zenész fodrász feleségével, Rochelle DeAnna McLeannel 2010 óta házasok és két gyermekük van, akiket a korábban Jennifer Aniston tulajdonában álló Montecito birtokon nevelnek.

A Backstreet Boys Magyarországra látogatott – Fotó: Northfoto

Brian Thomas Littrell

A 47 éves Brian gyerekkorában súlyos szívbetegségben szenvedett. 1998-ban nyílt szívműtéten esett át, ami szerencsére sikeresnek bizonyult, ez arra késztette, hogy jótékonysági szervezetet alapítson szívbeteg gyermekek számára. A BSB mellett az ő szólókarrierje volt a legsikeresebb. 2000-ben feleségül vette Leighanne Littrellt és egy fiuk született, Baylee.

Kevin Scott Richardson

Az 51 éves Kevin az együttes legidősebb tagja, akit 1996-ban a People Magazin a világ legszexisebb popsztárjának választott. 2006-ban úgy döntött, hogy családot szeretne alapítani, ezért 6 éves szünetet tartott, majd 2012-ben visszatért a bandába. Feleségével, Kristen Richardsonnal, akivel immár 20 éve él boldog házasságban, 2 gyermeket nevelnek.

A Backstreet Boys elért sikerei:

Minden idők legsikeresebb fiúbandája több mint 130 millió lemezt adott el világszerte, melyek 45 különböző országban érték el az arany-, a platina- vagy a gyémántbesorolást. Számos rangos díjjal büszkélkedhetnek, többek között két American Music Awards, öt Billboard Music Awards, két MTV Music Video Awards, Juno Awards, valamint 9 Grammy-jelöléssel is. 2013-ban csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán.

Számos turné keretében a világ szinte minden szegletében telt házas koncerteken zenéltek, milliókat szórakoztatva az évek során.

Így érkezett Budapestre a Backstreet Boys

Hatalmas ujjongással fogadták a rajongók a zenekart. A repülőgépük landolása után a fiúbanda mosolyogva és barátságosan integetett az őket váró maroknyi rajongócsapatnak. A szerencsések A.J. és Kevin aláírását is bezsebelhették, valamit készíthettek velük közös szelfit. Végül a banda tagjai négy autóval hagyták el a repteret.





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás