Nagy bajban van Alec Baldwin: beperelte őt a lelőtt operatőrnő férje és fia





Los Angelesben egy sajtótájékoztató keretében jelentette be Halyna Hutchins családja, hogy polgári pert indítanak Alec Baldwin és a Rust című film több stábtagja ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.16.
nincs vége

Tavaly októberben, a Rust című film forgatásán történt a tragédia, amikor Alec Baldwin véletlenül lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst. Akkor felmentette a közvélemény és a vizsgálat is a színészt és a stábtagokat a felelősség alól, véletlen balesetnek kezelték az esetet. Baldwin teljesen összetört az eset után, meg is látogatta Helena férjét és kisfiát, Matthew-t és Androst: akkor úgy tűnt, ők sem nehezteltek rá a történtek miatt.

Minden bizonnyal ezért sokkolta Baldwint, amikor tegnap reggel megtudta, hogy Hutchins családja beperelte őt, valamint Hannah Gutierrez-Reedet, a film fegyverkezelőjét, David Halls rendezőasszisztenst és több, a projekthez kapcsolódó produkciós szakembert. A vád szerint gondatlanul cselekedtek, nem tartották be a kellő előírásokat a fegyver kezelésével kapcsolatban, kiváltképpen Baldwin, aki nem tartotta fontosnak, hogy végigcsinálja a kiképzést erre a típusú fegyverre – írja a Daily Mail.

A vádirat kitér arra, hogy a forgatás során nem használtak kellékfegyvert, nem voltak a forgatáson fegyverkezelői képesítéssel rendelkező személyek, és a stáb nem rendelkezett védőfelszereléssel.

A család ügyvédje, Brian Panish kollégáival készített egy tízperces videót, amelyben 3D-ben reprodukálták a történteket. A számítógépes animáció jól mutatja, amikor Baldwin átveszi a fegyvert Hallstól, aki arrafelé céloz, ahol Hutchins áll és lő. Jól látható, hogy a tárban lévő golyó éles lövedék és nem vaktöltény. A videó azt is mutatja, ahogy a golyó eltalálja az operatőrnőt, akinek elkezd vérezni a mellkasa és összecsuklik.

Baldwint mások is perelik

A színészt egyébként nemcsak Hutchins családja, hanem más stábtagok is perelik: a film forgatókönyv-felelőse és vezető operatőre szintén pert indítottak az őket ért trauma miatt, ami azért érte őket, mert néhány méterre álltak az operatőrnőtől, amikor lelőtték.

A film fegyvermestere, Gutierrez Reed saját keresetet nyújtott be azzal az indoklással, hogy a lőszerbeszállító veszélyes körülményeket teremtett, mert éles lőszert tett egy olyan dobozba, amelyben csak próbalövedékek lehettek.

A színész nyugodtnak tűnik

Nem sokkal a per bejelentése után Baldwin közösségi oldalára kitett egy videót, amelyben tudatja, hogy szerinte minden rendben lesz. Egyébként nem kommentálta a történteket.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Alec Baldwin (@alecbaldwininsta) által megosztott bejegyzés

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás