Megható, ezt kapta ajándékba Erzsébet királynő és Fülöp herceg a dédunokáktól





II. Erzsébet 13 évesen szeretett bele távoli unokatestvérébe, Fülöpbe, akivel ma ünneplik 73. házassági évfordulójukat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.21.
brit királyi család házassági évforduló II. Erzsébet királynő Fülöp herceg Örök szerelem

II. Erzsébet brit királynőért világszerte rajonganak, ezért többezer kedves levelet kaptak a házassági évfordulójuk miatt. Az egyik legkedvesebb ajándék azonban mégis a dédunokáktól jött. Vilmos herceg és Katalin hercegné gyerekei, György, Charlotte és Lajos saját kezűleg készítettek egy fotóösszeállítást a királynőnek és Fülöp hercegnek.

A Royal Family Facebook-oldal friss fotót posztolt a királynőről és a hercegről, akik a koronavírus-világjárvány miatt jelenleg a windsori kastélyban töltik a mindennapjaikat a londoni Buckingham-palota helyett. A házaspár egy kanapén ülve szorosan egymás mellett, nézegeti a legnagyobb méretű üdvözlő lapot, ezt kapták ugyanis a dédunokáktól.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Szerelmük története

Fülöp herceg és Erzsébet sorsdöntő találkozására 1939-ben került sor: az akkori uralkodó, Erzsébet édesapja, VI. György családjával ellátogatott a dartmouth-i tengerészeti akadémiára. Az anyakirályné megkérte Erzsébet és húga, Margit távoli unokatestvért, Fülöpöt, hogy kísérje körbe az akadémia területén. Az akkor 13 éves Erzsébet azonnal belehabarodott a 18 éves tengerészkadétba, és később levelezni kezdtek. Fülöp 1943 karácsonyára már hivatalos meghívást kapott a királyi udvarba, 1944-ben pedig Fülöp feleségül kérte Erzsébetet a királytól. VI. György bele is egyezett, de meg kellett várniuk, hogy Erzsébet betöltse a 21. életévét.

Erzsébet és Fülöp itt találkoztak először:

Nem volt zökkenőmentes a házasságkötés

A királyi család több tagja is ellenezte a házasságot Fülöp herceg német származása, valamint nővéreinek náci kapcsolatai miatt. Ezért Fülöp 1947. február 28-án lemondott görög és dán hercegi rangjáról, nevét az anyai nagyszülők vezetéknevére, Mountbatten-re változtatta, felvette az anglikán vallást és megkapta a brit állampolgárságot. Néhány hónappal később 1947. november 20-án a pár végre összeházasodhatott, de az esküvőn Fülöp három nővére német férjeik miatt nem lehetett jelen. Családjából csak édesanyja volt ott, édesapja addigra már meghalt. Érdekesség, hogy a háború utáni szűkösség miatt Erzsébet menyasszonyi ruhája állítólag olyan anyagból készült, amit akkor ruha-jegyből lehetett vásárolni.

 

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás