Szoboszlaival olyan történt, amire már hónapok óta nem volt példa

Góllal tért vissza a Bajnokok Ligájába a magyar válogatott középpályása. Szoboszlai Dominik a második félidőben nagyon veszélyesen játszott az AC Milan ellen, az egyik mutatójára pedig fél éve nem volt példa.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.18.
Szoboszlai Dominik gól Bajnokok Ligája lövés Liverpool

Szoboszlai Dominik sorozatban az ötödik tétmérkőzésén is kezdett idén a Liverpoolban. Az angol sztárcsapat ezúttal a Bajnokok Ligájában játszott az AC Milan ellen, az összecsapást végül 3-1-re nyerte a Pool. A magyar válogatott középpályás végigjátszotta a találkozót, sőt, a 67. percben gólt is szerzett. Arne Slot vezetőedző a mérkőzés előtt azt mondta, hogy nagyon elégedett Szoboszlai eddigi teljesítményével, de most már el kell kezdenie gólokat is termelnie és veszélyt jelenteni a kapura. A 23 éves játékos pedig ennek eleget is tett.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik hosszú idő után több kaput eltaláló lövéssel jelentkezett / Fotó: NurPhoto via AFP

Szoboszlai három kaput eltalált lövéssel büszkélkedhet a Milan ellen. Az Angliában élő, magyar sportújságíró Bocsák Bence hozzáteszi, erre legutóbb márciusban volt példa.

Szoboszlainak ezen felül egy kulcspasszt adott, a négyből három hosszú indítása pontos volt, a 46 rövid passzából pedig 37 jó helyre ment, amivel 80 százalékos pontosságot ért el. A labdával összesen 62-szer találkozott a 90 perc alatt. A Sofascore végül 7,6-ra értékelte, amivel a Liverpool legjobbjai közé került!

Szoboszlai mérföldkőhöz ért

Szoboszlai eddig 50 találkozón lépett pályára az angol sztárcsapatban, ezeken nyolc gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki. Találatait szépen elosztja, a BL mellett az angol labdarúgó-bajnokságban, a Ligakupában és az Európa-ligában is villant már.

A 23 éves irányítóra a hétvégén angol bajnoki összecsapás vár, szeptember 21-én, szombaton 16 órától a Bournemouth ellen játszik. A Liverpool a BL-ben legközelebb október 2-án lép pályára, akkor a Bolognát fogadja.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás