Végleg szétszéledhet a Dárdai család: Márton is búcsút inthet a szülőknek

Csapatban nem sikerült, de „egyéniben” feljuthat a Bundesligába. Dárdai Mártont német és belga élvonalbeli klub is csábítja, és elhagyhatja a családját.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.29.
Dárdai Márton Dárdai Pál Hertha DÁRDAI BENCE Dárdai Palkó

Könnyen lehet, hogy a vezetőedzőként leváltott Dárdai Pál és legkisebb fia, a Wolfsburgba igazolt Dárdai Bence után a Dárdai család középső csemetéje, Dárdai Márton is otthagyja a német másodosztályban ragadt Herthát – és ezzel a családot. Ez esetben az előző szezonbeli négy családtag helyett egyedül a legidősebb sarj, Dárdai Palkó maradna a berlini futballcsapatban.

Tavaly egy csapatban játszott Dárdai Bence, Dárdai Márton és Dárdai Palkó (balról jobbra)
Tavaly egy csapatban játszott Dárdai Bence, Dárdai Márton és Dárdai Palkó (balról jobbra)          Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A korosztályos szinten a német U21-es válogatottig jutott, de tavasszal, majd a nyári Európa-bajnokságon is már a magyar nemzeti együttesben szerepelt, 22 éves Dárdai Mártont a Sky legfrissebb értesülése szerint a Werder Bremen hívja a Bundesliga élvonalába.

Korábbi sajtóhírek alapján egy másik Bundesliga-középcsapat, az Augsburg is szívesen látná a soraiban a hatszoros magyar válogatott focistát (ott a Hoffenheimben mellőzött Szalai Attila is jelölt a posztra). Két külföldi érdeklődőről is beszámolnak: a Transfermarkt szerint a belga Anderlechtről és az angol másodosztályban szereplő Watfordról van szó.

Megy vagy marad Dárdai Márton?

Dárdai Márton a német átigazolási piac utolsó, pénteki napjáig dönthet a hogyan továbbról. Jövőre lejár a szerződése a Herthánál, azaz a legatyásodott klub vagy most passzolja el pár millió euró bevételért cserébe, vagy jövőre már ingyen veszítheti el egyik legfőbb értékét. A másik lehetőség, hogy a magyar válogatott védő szerződést hosszabbít nevelőegyesületénél. Ezzel kapcsolatban a helyi sajtó arról ír, hogy nem akarja elsietni az aláírást: ha marad is az új szezonra, csak a téli szünetben tervez dönteni, többek között annak függvényében, hogy az apját váltó új edző, Cristian Fiél mennyire számít rá. Egyelőre sajnos nem főszereplőként: a Hertha idénybeli négy tétmeccsének mindegyikén csak csereként lépett pályára (összesen 77 játékperc jutott neki).

Igaz ugyan, hogy a gólkirály Haris Tabakovic (Hoffenheim) után a Dárdai posztriválisának számító Marc Oliver Kempfet is pénzzé tették (az olasz élvonalban újonc Como vette meg), de már pótolták is a nagy visszatérő John Brooksszal. A rutinos, 31 éves, 45-szörös amerikai válogatott bal lábas belső védő a Herthánál nevelkedve 2017-ig szolgálta a berlinieket – addig Dárdai Pál erőssége is volt –, most pedig a Wolfsburg és a Benfica után Hoffenheimből tért „haza”. Kérdés, ennek fényében hogyan alakul Dárdai Márton sorsa.

Márton édesanyja, Mónika tavasszal nehezen viselte, amikor kiderült, a legkisebbik fiú, Bence elhagyja a családot, és a Wolfsburghoz szerződik. Most Márton inthet búcsút...

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás