Lisztes Krisztián brutális harcban őrlődik a németeknél

Hihetetlen konkurenciaharc indult be az Eintracht Frakfurtnál. Lisztes Krisztián sokadmagával pályázik nagyon kevés helyre a frankfurti Bundesliga-csapat keretébe.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.19.
Lisztes Krisztián Bundesliga Eintracht Frankfurt sportfogadás

Messze még a nyári átigazolási időszak vége, de az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatánál már eddig is nagy volt a jövés-menés. A legutóbbi Bundesliga-szezon 6. helyezettjéhez máris öt új szerzemény csatlakozott (nem beszélve a saját utánpótlásból érkezőkről, köztük a 18 éves magyar Fenyő Noelről). A Fraditól már tavaly megvett, de eddig kölcsönjátékosként az NB I-es bajnokcsapatnál hagyott ifjabb Lisztes Krisztián is azért küzd, hogy beverekedje magát a 2024–25-ös frankfurti keretbe.

Apja fia, Lisztes Krisztiánéknál családi szokás a Bundesligában focizni
Apja fia, Lisztes Krisztiánéknál családi szokás a Bundesligában focizni Fotó: eintracht.de

Dino Toppmöller vezetőedző tapasztalatból tudja, hogy ilyenkor kell a versenyhelyzet. Ahogy tavaly az utolsó pillanatban távozott két húzóembere (Randal Kolo Muani a PSG-hez, Jesper Lindström pedig Nápolyba), úgy jó pénzért idén is elkelhet egyik-másik sztárja. A lyukak pótlására elsősorban fiatal tehetségeket gyűjtöttek össze, akik közül kiválasztják majd a leginkább rátermett, Bundesliga-szintre érettnek ítélt játékosokat. Erre pályázik a 19 éves Lisztes Krisztián Frankfurtban: egy edzésen például ilyen zseniális góllal hívta fel magára a figyelmet:

A Bild szerint ugyanakkor éppen a magyar focista posztján, a támadó középpályások között a legnagyobb a konkurenciaharc. Ez konkrétan azt jelenti, hogy három helyre egyelőre heten pályáznak.

Lisztes Krisztián erős mezőnybe került

A „tömegből” a legnagyobb sztár kétségkívül a 32 éves Mario Götze: 2014 világbajnoka (sőt, az Argentína elleni döntő győzes góljának szerzője), ötszörös német bajnok és klubvilágbajnok, de máig utolsó, 66. válogatott meccsét lassan másfél éve játszotta. Mellette Junior Dina Ebimbe esélye a legnagyobb, a francia U21-es válogatott focista tavaly a PSG-től érkezett 6,5 millió euróért (2,5 milliárd forint – a becsült értéke ennek majd’ a duplája). A török válogatottban tavasszal éppen a Puskás Arénában (1-0-s magyar győzelemnél) bemutatkozott Can Uzun is óriási ígéret: érte 11 millió eurót (4,3 milliárd forint) fizettek idén a német másodosztályú Nürnbergnek, 18 évesen 19 gólt szórt a középcsapat 32 tétmeccsén.

Rajtuk kívül próbál még érvényesülni a 25 éves és 25 millió eurós (9,8 milliárd forint), 29-szeres egyiptomi válogatott Omar Marmoush; a 18 millió euróra (7 milliárd forint) taksált, 21 évesen már 14-szeres algériai válogatott Farés Chaibi; a 10 millió euróra (3,9 milliárd forint) becsült, 22 éves, 16-szoros német utánpótlás-válogatott Ansgar Knauff; és a Transfermarkt szerint 3 millió eurót (1,2 milliárd forint) érő Lisztes.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az alábbi Lisztes-videót a YouTube-on nézheted meg:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás