Amerikába készül csapatával a fradisták kedvence

Júliusban még az Egyesült Államokba is eljut a Fradi volt labdarúgója, Lisztes Krisztián, aki az Eintracht Frankfurtban futballozik a jövőben.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.28.
labdarúgás Eintracht Frankfurt Ifj Lisztes Krisztián Bundesliga 1

Egy éve készül az Eintracht Frankfurt focicsapatához ifjabb Lisztes Krisztián. A még mindig csak 19 éves támadó tavaly kötött szerződést a németekkel. A kezdeti remek forma után idén többször volt sérült Lisztes és a teljesítménye sem volt kiemelkedő. Éppen ezért felmerült, Frankfurtban rögtön kölcsönadnák.

Lisztes Krisztián júliustól lesz az Eintracht játékosa
Lisztes Krisztián Fotó: Nemzeti Sport

Édesapjától, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztiántól tudjuk, hogy fia, a Bundesliga legutóbbi hatodik helyezettjével, az Eintracht Frankfurttal kezdi meg a felkészülést július 8-án. A németekkel 2029-ig írt alá szerződést.

– Mivel az Eintracht Európa Liga-induló, július közepétől az egyesült államokbeli Kentuckyban, Louisville-ben edzőtáborozik várhatóan tíz napon keresztül – nyilatkozza a Metropolnak Lisztes papa, majd megjegyzi, mindketten szeretnek világot látni. 

A tehetség idehaza a rekkenő kánikulában az új klubja által előírt három különböző távon, háromféle intenzitású futással gyűjti az erőt, odahaza pedig előkerül a labda, és a két Lisztes együtt gyakorol. Arról szó sincs, amint annak korábban idehaza híre ment, hogy Lisztest az Eintracht kölcsönadja. Ellenkezőleg: baloldali támadóként számolnak a játékával.

– Azt még nem tudjuk, hogy a kétékes a vagy háromcsatáros szisztémát játszatja-e az edzője, Dino Toppmöller, de ez hamarosan kiderül. Amúgy együtt jártunk Frankfurtban, ahol kinéztük a Deutsche Bank Park stadiontól nem messze található lakását, ott teljes kényelem várja Kriszt.

Tisztelet Zoffnak

Ifjabb Lisztes frankfurti edzője az a 43 éves Dino Toppmöller, a 72 esztendős egykori háromszoros német válogatott Klaus Toppmöller fia. Dino azért kapta ezt a keresztnevet, mert az idősebbik Toppmöller – egyébként 2006 és 2008 között Grúzia válogatottjának szövetségi kapitánya volt – igencsak tiszteli Dino Zoff olasz kapuvédő pályafutását.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás