Lisztes máris a Fradinál? A németek nem hagyták szó nélkül

Lisztes Krisztián kölcsönidőszaka lejárt a Ferencvárosnál, és most már a Frankfurttal készülhet az új szezonra. Felmerült azonban, hogy a vélhetően kevés játéklehetőség miatt még egy évet Magyarországon tölt a fiatal támadó, erre reagáltak most a németek.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.05.
Frankfurter Rundschau Frankfurt Fradi Lisztes Krisztián

Lisztes Krisztián még 17 évesen, a Ferencvárost sújtó sérüléshullám miatt bekerült a csapatba, és rögtön az első tétmeccsén duplázott a Fehérvár ellen. Ezenfelül tavasszal további három fontos találatot jegyzett, ennek köszönhetően tavaly nyáron 4,5 millió euróért (1,7 milliárd forint) szerződtette a német élvonalbeli Frankfurt, a transzfer teljes ára bónuszokkal együtt 10 millió euróig (3,8 milliárd forint) kúszhat fel. Az előző idényt még a Fradinál töltötte kölcsönben, most azonban minden adott neki a németországi kaland megkezdéséhez.

Lisztes Krisztián készen áll megküzdeni a helyéért Frankfurtban Fotó: Török Attila

A még mindig csak 19 éves támadónak nem lesz egyszerű dolga a csapatba kerülés kapcsán. Tehetsége ugyan vitathatatlan, ám egyelőre a rutinszerzésben még igencsak az útja elején jár, tavaly ugyanis nem tudott alapember lenni a magyar rekordbajnoknál. Felmerült, hogy éppen emiatt Lisztes még egy évet a zöld-fehér mezes együttesnél tölt. A Csakfoci azonban kiszúrta, hogy a Frankfurter Rundschau mást állít Lisztes helyzetéről. A német lap hosszasan vázolta fel az U21-es magyar válogatott játékos jövőképét.

„Lisztes rendkívül motivált, és már a felkészülési időszakban bizonyítani akar Dino Toppmöller edzőnek. Úgy költözik Frankfurtba, hogy 46 bajnoki mérkőzésen 22 gólban vállalt szerepet” – kezdte a Frankfurter Rundschau.

Ám annak ellenére, hogy erős a konkurencia a posztján, Lisztes nem gondolkodik a Ferencvároshoz kölcsönben történő visszaszerződésen. A rendszeres játéklehetőségre jelenleg kicsi esély mutatkozik, ennek ellenére biztosan meg fogja kapni a lehetőséget.

Lisztes szerződése 2029 nyaráig szól a Frankfurttal. Édesapja, Lisztes Krisztián jól ismeri a német élvonalat, hiszem három csapatban (Stuttgart, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach) összesen 206 Bundesliga-találkozón lépett pályára.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás