A számok nem hazudnak: Dibusz kiemelkedő, Lisztes a vert mezőnyben

Véget ért a Ferencváros számára a 2023/24-es futballidény. A szezonban összesen 36 futballista lépett pályára a zöld-fehér mezes együttesben. A csapatkapitány Dibusz Dénes játszotta a legtöbbet, Lisztes Krisztián meglepően hátul van a listán.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.29.
Módosítva: 2024.05.29.
Dibusz Dénes játék Fradi sportfogadás Lisztes Krisztián

Május 15-én még MOL Magyar Kupa-döntőt játszott a Ferencváros, a 35-szörös bajnok igazán maratoni szezont teljesített. A 33 lejátszott bajnoki mellett hat hazai és 16 nemzetközi kupaszereplése volt, ami így összesen 55 találkozót jelent. Ez 5040 játékpercnek felelt meg, hosszabbításokkal együtt elérte az 5514 percet.

Dibusz Dénes játszotta idén a legtöbbet a Ferencvárosban – Fotó: Adam Molnar

A csapatban összesen 36 játékos lépett pályára, közülük Dibusz Dénes játszott a legtöbbet – derül ki az Üllői129 táblázatából. A csapatkapitány annak ellenére végzett az élen 3960 perccel, hogy a Magyar Kupában egyáltalán nem szerepelt. Az ezüstérem a fáradhatatlan Kristoffer Zachariassené lett 3710 perccel. A norvég középpályás a nemzetközi találkozókon volt kihagyhatatlan eleme a Fradinak.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a tavaly nyáron igazolt védő, Ibrahim Cissé állhatott fel. A francia középhátvéd 3578 perccel zárta az első évét, minden bizonnyal ő lesz a védelem új vezére, miután Samy Mmaee a nyáron távozik a klubtól. A legjobb öt mezőnyét Marquinhos (3552 perc) és Mohammed Abu Dani (3521 perc) tették teljessé.

A bajnokság gólkirálya, Varga Barnabás a nyolcadik helyen végzett (2667 perc), ebben azonban szerepet játszott a tavaly októberben összeszedett sérülése is. Habib Maiga annak ellenére végzett a legjobb 15-ben 1667 perccel, hogy mindössze fél év állt a rendelkezésére, hogy bizonyítson (a téli átigazolási szezonban érkezett).

A nyáron a Frankfurthoz kerülő Lisztes Krisztián csupán a 19. lett 1491 perccel, a 19 éves támadótól előzetesen többet reméltek a szurkolók. A két évvel ezelőtt nagy reményekkel érkezett Amer Gojak nagy csalódást keltett a maga 321 percével, a Manchester Unitednél nevelkedő Tosin Kehinde pedig szintén nem váltotta meg a világot (27 perc).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás