„Ez nem tett jót Lisztes önbizalmának” – Lipcsei Péter nem kertelt a Fradi veresége után





A Ferencváros hosszabbításban 2-0-ra kikapott a labdarúgó Magyar Kupa-döntőben a Pakstól. A Fradi korábbi legendás játékosa, Lipcsei Péter szerint Varga Barnabás kihagyott 11-ese nagy hatással volt a végeredményre.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.05.16.
Módosítva: 2024.05.16.
labdarúgás Magyar Kupa döntő Paks FC lipcsei péter

A Ferencváros veresége mellett nagy figyelmet keltett, hogy a 82. percben becserélt Lisztes Krisztiánt – 18 perccel később – Dejan Sztankovics vezetőedző lecserélte. A szerb szakember a meccs után azt mondta, Lisztes kedden betegség miatt nem edzett, lázas volt és valószínűleg emiatt nem játszott jól, túl sok labdát eladott. Lipcsei Péter, a Fradival játékosként hatszoros Magyar Kupa-győztes legenda szerint nincs feszültség Sztankovics és Lisztes között. 

Szappanos, Varga
Szappanos Péter kivédte Varga Barnabás félmagasan lőtt büntetőjét (Fotó: Nemzeti Sport)

Feltételezem, ez nem tett jót Lisztes önbizalmának, de mivel nincs tudomásom arról, mi történik a népligeti edzéseken, ezért a távolból, kellő rálátás hiányában, nem szabad Dejan Sztankovics edző és a fiatal csatár esetleges nézeteltérését feltételezni” – fogalmazott Lipcsei. „Nem hallottam arról, hogy a viszonyuk elhidegült volna. Olvastam, a meccs után a szerb tréner indoklását, tudom, hogy Krisztián kedden gyomorpanaszokkal küzdött.”

Az első félidőben Varga Barnabás, gól nélküli döntetlennél, büntetőt hibázott. Lipcsei szerint a magyar válogatott csatára rossz döntést hozott a 11-esnél.

„Szerintem nem jó megoldást választott. Edzőként azt oktatom a játékosaimnak, hogy ne félmagasan vagy magasan lőjék meg a labdát, mert azzal lehetőséget adnak a kapusnak a mentésre. Inkább laposan és nagy erővel végezzék el. Varga Barna tudta, hogy a válogatott kerettag Szappanos Péter csúcsformában véd. Ha az történetesen gól, úgy egészen más lehetett volna a kupadöntő végkimenetele.”

A már bajnok Ferencváros vasárnap az Újpest ellen zárja a bajnokságot.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás