Lipcsei Péter a legnagyobb álmáról beszélt

Lipcsei Péternél senki sem viselte többször a Ferencváros mezét, hiszen 649 alkalommal lépett pályára a zöld-fehér együttesben. Az egykori legendás labdarúgó hétfőn ünnepelte az 50. születésnapját.



Megosztás
Szerző: Burkovits Ferenc
Létrehozva: 2022.03.29.
futball

Jelenleg a másodosztályban szereplő Soroksár edzőjeként tevékenykedik Lipcsei Péter, aki az 50. születésnapja kapcsán elárulta, a legnagyobb álma, hogy egyszer a Ferencvárost vezesse.

Teljes szívvel

Ha valamit csinálok, azt szeretem teljes szívvel végezni – mondta lapunknak Lipcsei. – Céljaim mindig is voltak, és most is vannak. Soha nem tagadtam, szeretnék egyszer a Fradi edzője lenni. Ha sikerülne, én lennék a világ legboldogabb embere. Voltam már a Ferencváros több csapatának az edzője, s nagy-nagy érzés lenne a felnőtt bajnokcsapat kispadjáról felállni, és fogadni a gratulációkat.

Játékosként a Ferencvárossal négy bajnoki címet szerzett és hatszor hódította el a Magyar Kupát.

Lipcsei Péter Fotó: Bors

Hálás Nyilasinak

Lipcsei Péter 18 évesen, 1990 nyarán került a Ferencvároshoz, és az első mérkőzését soha nem felejti el.

Számtalan olyan emlékem van, amelyet soha nem felejtek el – mesélte az egykori középpályás, aki 58 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. – Külön hálával gondolok például Nyílra, vagyis Nyilasi Tiborra, hiszen ő állított be először a Ferencváros kezdőcsapatába 1990 nyarán. Lehet annál szebb bemutatkozás a Fradiban, mint öt nullára verni az Újpestet a Megyeri úton? Fradi-játékosnak lenni akkor is nagy rang volt, és ma is az. Számomra az a legnagyobb siker, hogy a Fradiban lejátszott hatszáznegyvenkilenc meccsemmel olyan nagyságokat is megelőztem, mint Sárosi doktor vagy Albert Flórián.

Balszerencsés sérülés

Lipcsei 1995-ban hagyta el a Ferencvárost, és a Portóhoz szerződött. Nagy formában játszott, a Barcelona vitte volna őt.

– A két keresztszalag-szakadásomat feledném, mert jól ment a játék a Portóban – emlékezett Lipcsei. – Bobby Robson volt az edző, ő személyesen szorgalmazta a szerződtetésemet. Vitt volna magával a Barcelonához és akkor jött a sérülés. Nagyon szerettem volna kipróbálni magam a katalán sztárcsapatnál, de a térd a futballista legérzékenyebb műszere.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás