Kiderült, ezért menekült a világ végére a fradisták kedvence

Schäfer András jó eséllyel küzd a kezdőcsapatba kerülésért. Aissa Laidouni viszont nem kért tovább a Union Berlinnél zajló konkurenciaharcból, Katarba igazolt a tavalyi BL-csapatból.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.27.
Aissa Laidouni Schäfer András Union Berlin Bénes László sportfogadás

Csak másfél évig bírta a strapát az Union Berlin futballcsapatánál Aissa Laidouni: a 46-szoros tunéziai válogatott középpályás 27 évesen Katarba szerződött a német Bundesligából. A Ferencvárostól 2023 januárjában 4 millió euróért (1,6 milliárd forint) szerződtetett focistáért most másfélszeres pénzt kaszáltak a németek, és nyilván ő is zsíros fizetést kap az Al-Vakra sztárigazolásaként. Mégsem csak az anyagiak indokolhatták a meglepő klubváltást. Laidouni tavasszal kispadra szorult az Unionnál, ahol most még nagyobb a tülekedés a középpályán.

Aissa Laidouni (Hollerbach mögött) megelégelte a konkurenciaharcot, Schäfer András (jobbra, a háttérben) bírja a strapát
Aissa Laidouni (Hollerbach mögött) megelégelte a konkurenciaharcot, Schäfer András (jobbra, a háttérben) bírja a strapát          Fotó: picture alliance

A magyar válogatott Schäfer András után, immár többek között a Győrben nevelkedett, csallóközi Bénes László is az Union Berlin játékosa. Az Európa-bajnokságon is szerepelt, 24-szeres szlovák válogatott középpályással még ádázabb lett a konkurenciaharc. A fradisták kedvence távozása után is heten küzdenek három helyért az új vezetőedző, Bo Svensson kezdőcsapatában, miközben Laidounit több rajongója is bírálja az alábbi Instagram-bejegyzése alatt.

Aissa Laidouni kapja az ívet a döntéséért

A kritikusai szerint Laidouni ereje teljében idáig (értsd: a katari bajnokság középcsapatáig) süllyedt a Fradi és az Union Bajnokok Ligája-szereplésétől. 

"27 évesen tönkretetted a karriered"; "Tesó, idáig jutottál a BL-ből"; "Szomorú Tunéziának, hogy a játékosainkból ennyire hiányzik az ambíció" – sorjáznak a bírálatok.

Eközben Szalai Ádám hajdani mainzi csapattársa, majd edzője Berlinben alaposan megversenyezteti a szóba jöhető focistákat a felkészülés során, immár Laidouni nélkül. A tét óriási: most dől el, hogy a 2024/25-ös Bundesliga-szezonban többnyire ki játszhat, ki kerül kispadra vagy akár a tribünre.

A Bild elemzése szerint a legjobb eséllyel (99%) a csapatkapitányi tisztségre is hajtó Rani Khedira pályázik a megújuló Unionba, de utána éppen a két magyar srác, Bénes (80%) és Schäfer (70%) következnek.

"Schäfernek is jók az esélyei a kezdő tizenegybe kerülésre. Ismert a labdát támadó, agresszív játékstílusáról (terrier-típus), nem hagyja magát. A nagy futómennyisége és sebessége alkalmassá teszik a letámadásos labdaszerzésre és a gyors támadásba lendülésbe" – szól a lap indoklása, míg az új erősítés Bénessel kapcsolatban kiemelik: egyből beilleszkedett és kéri a labdát, amellyel technikailag nagyon ügyes, irányítóként és támadásban rendkívül veszélyes játékos.

Rajtuk kívül Janik Haberer (50%), a Herthának pár éve még 25 millió eurót (9,8 milliárd forint) megért francia Lucas Tousart (40%), az újonc St. Paulitól érkezett, 19 éves nagy reménység Aljoscha Kemlein (35%), valamint a Szpartak Moszkvától szerződtetett, 39-szeres cseh válogatott Alex Král (10%) küzd a csapatba kerülésért.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás