„Nagy család vagyunk” – Szoboszlai óriási rekordot dönt az Eb-n

Úgy érzi, csapatkapitányként emberileg többet változott, mint játékosként. Szoboszlai Dominik az UEFA hivatalos honlapján nyilatkozott.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.11.
Szoboszlai Dominik válogatott UEFA csapatkapitány foci Eb 2024

A labdarúgó-Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb csapatkapitánya lesz Szoboszlai Dominik, ha ő vezeti ki a pályára a magyar válogatottat az első, Svájc elleni csoportmeccsére (szombat, 15.00, tv: M4 Sport). A Liverpool 23 éves középpályása az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta: minden technikai és vezetői képességét beleadja, hogy nemzeti csapatunk minél jobban szerepeljen a németországi tornán.

Szoboszlai (szemben, Varga Barnabással) minden idők legfiatalabb csapatkapitánya lesz az Eb-k történetében
Szoboszlai (szemben, Varga Barnabással) minden idők legfiatalabb csapatkapitánya lesz az Eb-k történetében        Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

– Nagyszerű, hogy sorozatban a harmadik Eb-n szerepelünk. Sajnos az elsőn még túl fiatal voltam, a másodikon pedig nem tudtam játszani – utalt 2021-es makacs sérülésére Szoboszlai. – Remélem, most a harmadikon már lesz rá lehetőségem, mint ahogy azt is, hogy minden nagyobb tornán pályára léphetek majd, nemcsak az Eb-n, de világbajnokságon is! 

Mint mondta, a Bulgáriában elért Európa-bajnoki kvalifikációval nagy súly esett le a válláról. Boldog, hogy kapitányként vezetheti a magyar csapatot az Eb-n. Szeretné, ha veretlenek maradnánk, és úgy érzi, jó úton haladunk és a felkészülés is megfelelő.

– Mindenképpen túl akarok jutni a csoportkörön, mint minden játékos. El kell ismernünk, hogy nehéz csoportba kerültünk, de mindent megteszünk, hogy minél tovább jussunk. Nincsenek elvárásaim, de pontosan tudjuk, mire vagyunk képesek és mit értünk el más válogatottak ellen. Ugyanakkor nem akarok terhet tenni a csapatra, és azt sem akarom, hogy a külvilág ezt tegye. De ha érezzük a nyomást, segíthetünk egymásnak élvezni az Eb-t. 

Nem kis dolog ott lenni. Remek csapatunk van. Olyan ez, mint egy nagy család, és együtt bármire képesek vagyunk

– jelentette ki Szoboszlai Dominik.

A magyar válogatott Eb-csoportmeccsei:

Június 15. 15.00 (Köln):    Magyarország–Svájc

Június 19. 18.00 (Stuttgart):    Németország–Magyarország

Június 23. 21.00 (Stuttgart):    Skócia–Magyarország

(Az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut a nyolcaddöntőkbe.)

A rendkívül fiatalon kiérdemelt csapatkapitányi poszttal kapcsolatban válogatottunk vezéregyénisége elmondta:

Azt hiszem, emberként többet változtam, mint játékosként. Igyekszem mindenre odafigyelni, példát mutatni és mindenben segíteni a csapattársaimnak, amire csak szükségük van.

De mindannyian jóban vagyunk egymással, nincsenek kivételezettek. Voltak, akik adtak tanácsokat, mint például Szala (Szalai Ádám – a szerző) és Gula (Gulácsi Péter). Segítettek, amikor kétségeim voltak. De ezt kérnem sem kellett, amint kiderült a kapitányi szerepem, azonnal a rendelkezésemre álltak.

Az A csoportbeli szereplésről Szoboszlai kiemelte, mennyire fontos lesz a jó kezdés Svájc ellen (szombat, 15.00, Köln, tv: M4 Sport).

– Ez minden csapat számára fontos, így Svájc is ugyanúgy tudja, hogy a jó kezdés elengedhetetlen. Meglátjuk, ki akarja jobban. Németországot láttam játszani, remek csapat. Szerepel benne néhány korábbi csapattársam, (Julian) Nagelsmann pedig az edzőm volt. Jó meccs lesz, már alig várom! Remélem, a Skócia elleni mérkőzés nem lesz sorsdöntő, addig is mindenkinek meg akarjuk mutatni, hogy van pár trükk a tarsolyunkban. De ha azon múlik majd a továbbjutás, annak megfelelő lesz a mentalitásunk

– mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás