Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."





Sorban állnak a kispadjáért. Egyre hosszabb Dárdai Pál utódjelöltjeinek a névsora a Herthánál.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.04.23.
Dárdai Pál Hertha edző sportfogadás

Az előző fordulóban aratott fölényes győzelem után (4-0 a Rostock ellen) a Hertha megmentőjeként ódákat zengtek Dárdai Pálról, a vasárnapi, karlsruhei 3-2-es vereség után pedig már az utódját keresik a német sportsajtóban. 

Nürnbergi kollégája, Christian Fiél (balra) a Hertha legújabb kiszemeltje Dárdai Pál helyére
Nürnbergi kollégája, Christian Fiél (balra) a Hertha legújabb kiszemeltje Dárdai Pál helyére        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német labdarúgó-másodosztályban a 30. forduló után 7. Herthát 11 pont választja el a dobogótól (a 3. helyezett osztályozót játszhat a feljutásért). Matematikailag tehát még nem, gyakorlatilag viszont elúszott a hajó. Még ha Dárdai kezdettől hangsúlyozta is, hogy a tavalyi kieséskor csődközelbe került, teljesen átalakított csapattól irreális elvárás az azonnali visszajutás, most újra felerősödtek a magyar edzőt kritizáló hangok. Nem csak kívülről, de a klubon belül is.

Nyílt titok, hogy a berlini klub amerikai befektetői (777 Partners) már tavaly óta elégedetlenek Dárdaival, képviselőjük szerint a csapat többre képes az idei produkciójánál. A Herthát 27 éve szolgáló magyar klubikon hajdani rajongója, a vezérszurkolóból lett Hertha-elnök Kay Bernstein téli halálával fontos támaszát veszítette el, és a vezetők a hírek szerint már Dárdai utódjelöltjeivel tárgyalnak. Korábbi szövetségi kapitányunk ebben semmi kifogásolnivalót nem talál.

– Egyéves megállapodásom van, úgy beszéltük meg, hogy a szezon végén megbeszéljük, hogyan tovább. Ezért a klubnak más edzőkkel is kell foglalkoznia. Nem is csak eggyel, hanem több jelölttel.

Ez így normális, mert ha Pál nem csinálja tovább, valaki másnak kell 

– utalt magára szokás szerint egyes szám harmadik személyben Dárdai Pál.

Ők pályáznak Dárdai helyére

Az eddigi utódjelöltek: Thomas Stamm, a Freiburg harmadosztályban szereplő tartalékcsapatának trénere, és Christian Eichner, a Herthát éppen a hévégén legyőző, 5. helyezett Karlsruhe kispadjáról. 

Eichner (balra) vasárnap győzlemre vezette a Karlsruhét a Dárdai-csapat ellen, nyáron pedig átveheti?
Eichner (balra) vasárnap győzrlemre vezette a Karlsruhét a Dárdai-csapat ellen, nyáron pedig átveheti a Hertha irányítását?      Fotó: YouTube/herthabsc

A legújabb hír szerint Cristian Fiél is a kiszemeltek közé tartozik, aki szintén egy másodosztályú rivális, a 11. Nürnberg edzője.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Ezeket olvastad már?
Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás