Bene Ferenc: Nem tudom jól menedzselni magam





Kispesten dolgozik az utánpótlásért az újpesti legenda fia. Bene Ferenc szerint az utóbbi 13 évnél csak jobb jöhet a lila-fehéreknél.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.04.14.
Módosítva: 2024.04.14.
Bene Ferenc Honvéd edző sportfogadás Újpest

Bene Ferenc jelenleg Kispesten dolgozik a Magyar Futball Akadémián utánpótlás-szekcióvezetőként, és az U17-es csapat vezetőedzője, miközben a neve alapján mondani sem kell, hogy érzelmileg ezer szállal kötődik Újpesthez. A 45 éves szakember a Magyar Nemzetnek adott interjújában erről a kettősségről is beszélt, valamint azt is elárulta, hogy szerinte miért nem tudta állandósítani helyét az NB I-es edzők között. A beszélgetésben az újpesti tulajdonosváltás is szóba került.

Bene Ferenc a kispesti futballakadémián dolgozik
Bene Ferenc küldetéstudatnak tekinti a kispesti futballakadémián végzett munkáját 
Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet

Bene Ferenc 2012-ben benntartotta a Pápát a labdarúgó NB I-ben, majd a Gyirmóttal megnyerte az NB II-t, mégsem vetette meg a lábát az élvonalbeli edzők között.

Nem tudom jól menedzselni magam 

– nyilatkozta az okokról a Magyar Nemzetnek Bene Ferenc. „Szembesülnöm kellett azzal, hogy vezetőedzőként nem elég szakmailag törekedni a tökéletességre, fontos a kapcsolattartás a menedzserekkel, a klubvezetőkkel és a médiával is. És én ebben nem vagyok erős. Én inkább a munkában hiszek és szakmai oldalról közelítem meg a dolgokat. Többnyire megoldottam a feladataimat, kivétel lehet a legutóbbi felnőttcsapatom a Vasas, igaz, a klub azóta már öt-hat edzőt elfogyasztott. Azt vallom, nem azt kell nézni, hogy az ember mit nem ért el, hanem azt, hogy mit ért el. Tehát nekem így kerek az életem, de még sok kihívás áll előttem.”

Bene Ferenc jelenleg Kispesten dolgozik, a Magyar Futball Akadémián, és a munkáját küldetéstudatnak tekinti.

„Megbecsülnek Kispesten, ez is az oka, hogy most itt vagyok. Ugyanakkor összesen hat évet dolgoztam Újpesten az utánpótlásban és az NB I-es csapatnál, az érzelmek továbbra is ezer szállal oda kötnek. Most itt Kispesten szeretném, hogy minél több játékos bemutatkozhasson a Honvéd első csapatában. Itt nem helyezésekben kell mérni a sikert. A Honvéd NB II-es csapata hosszú távon számít az utánpótlás korú játékosokra, miközben az akadémisták az NB III-ban szerepelhetnek hétről hétre a felnőttek között, ami azért más közeg.

Ahhoz, hogy a Honvéd újra élvonalbeli legyen, meg kell találni az egészséges arányt.

Bene Ferenc a Magyar Nemzetnek elmondta, bízik benne, hogy a tulajdonosváltás megoldást jelent Újpesten.

„Rendszeresen járok ki a Megyeri útra a meccsekre. Mészöly Géza érkezésével a csapatnál is rend van. Az biztos, hogy az elmúlt tizenhárom évnél csak jobb jöhet... Bízom benne, hogy a nyári átigazolási időszakban komoly tőkeerős háttérrel kialakítanak egy olyan ütőképes csapatot, amelyik dobogóra esélyes kerettel kezdi meg a következő idényt! Emellett nyilván az is fontos lenne, hogy az utánpótlást is rendbe rakják.”

Bene Ferenc a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy milyen felejthetetlen emlékei vannak édesapjáról gyerekként, hiszen számtalan mérkőzésen ott lehetett labdaszedőként a pálya mellett, például az emlékezetes magyar–lengyel 5-3-as Eb-selejtezőn is.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Nagyot kockáztatott, de óriásit nyert Marco Rossi fontos embere

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Pucérra vetkőzve mutatta meg bájait Neymar kebelcsoda exe

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Szuper hír Szoboszlai Dominiknak, üzent a fradisták kedvence

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás