Szoboszlai félelmetes üzenetet kapott; mindenkit megdöbbentett a világsztár





Toni Kroos ráijesztett Szoboszlai Dominikékra, Fradi-légiósról áradozott a németek ásza, Dárdai Márton választásán máris sopánkodnak. Ezek voltak a Metropol legolvasottabb sporthírei a héten.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.31.
Szoboszlai Dominik Dárdai Márton Eb 2024 magyar válogatott Fradi

Az Európa-bajnokságra, ott is egymás elleni csoportmeccsre készülő magyar és német labdarúgó-válogatottak főszereplőire voltak olvasóink a leginkább kíváncsiak a mögöttünk hagyott héten. A nagy visszatérő Toni Kroos és a villámgyorsan gólt lőtt Florian Wirtz mellett ilyen volt a mieink német-magyar újonca, Dárdai Márton és Marco Rossi csapatának vezére, Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai (jobbra) eddig két BL-csoportmeccsen játszott Kroos ellen: 2022 őszén előbb Madridban a Real nyert 2-0-ra, majd a Lipcse 3-2-re
Fotó: AFP

Összegyűjtöttük a Metropol legtöbbet olvasott sporthíreit a március 25. és 31. közötti hétről.

Ránk ijesztett Szoboszlai nagy ellenfele

Bő két és fél év után tért vissza az Eb-házigazda német fociválogatottba Toni Kroos. A Real Madrid 34 éves középpályása – aki legtöbbször várhatóan Szoboszlai Dominikkal csap majd össze a június 19-ei, magyarok elleni stuttgarti csoportmeccsen – két másodperc múltán, az első labdaérintéséből gólpasszt adott Florian Wirtznek.


Az utóbbi két évben botladozó Nationalelf az immár előbb 2-0-ra nyert Franciaországban, majd hazai pályán 2-1-re legyőzte Hollandiát. A német gárdába számunkra a legrosszabbkor új életet lehelt Kroos ekkor a hajrában készítette elő Niclas Füllkrug győztes gólját.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

*

Fradi-focista volt a klasszis példaképe

Az eddigi világrekordnál is gyorsabban, 7 másodperc múltán gólt szerzett (a fent említett Kroos passza után) Wirtz, majd a francia-német (0-2) rangadó után sokakat, még a németeket is meglepő kijelentést tett a példaképéről. A 20 éves, de máris 110 millió euróra (43,3 milliárd forint) taksált Leverkusen-sztár elárulta: gyerekként leginkább a hajdani Werder Bremen-támadót, Marko Marint csodálta. 


Az egykor „német Messi”-ként a Chelsea-hez igazolt szélső később kalandos pályafutása végén, a 2020/21-es szezonban a Fradi légiósaként magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet aratva vonult vissza a futballtól.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

*

Máris Dárdai Mártont siratják a németek

Alighogy bemutatkozott a magyar nemzeti csapatban, a tavaly novemberben még német U21-es válogatott Dárdai Márton választása apropóján közölt cikket a Tagesspiegel. Ahogy Dárdai Pál középső fia az év elején indokolt, számára szívügy volt, hogy bár Berlinben született és nőtt föl, de a legmagasabb szinten a szülei hazáját képviselje.


A lap kiemeli, hogy a sok németországi bevándorló miatt az utóbbi évtizedekben egyre több focista számára jelent dilemmát: a német vagy származási hazája válogatottjában játsszon-e. Érdekesség, hogy a Puskás Arénában két olyan fiatal (Kenan Yildiz és Can Uzun) is szerepelt a törököknél, aki a Dárdai-fiúhoz hasonlóan a Nationalelf ellenében döntött.

A teljes cikk ide kattintva olvasható!





 





Ezeket olvastad már?
"Otthon nyerünk" - hadüzenetet küldött a Real Madrid BL-hőse

"Otthon nyerünk" - hadüzenetet küldött a Real Madrid BL-hőse

A szurkolókkal ünnepeltek a magyar hokisok a nagy siker után - Videó

A szurkolókkal ünnepeltek a magyar hokisok a nagy siker után - Videó

Az erkélyen tartott sztriptízt a világ legszexibb időjósa

Az erkélyen tartott sztriptízt a világ legszexibb időjósa

Ébredés után, az ágyából posztolt angyali szelfit a világ legszexibb sportolónője

Ébredés után, az ágyából posztolt angyali szelfit a világ legszexibb sportolónője

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás