„Apaként még nem estem ki” – Federer nyugdíjaséletét csak önfejű kamasz lányai nehezítik meg

Papolhat a 14 éves ikernővéreknek, úgysem hallgatnak rá.Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.02.09.
Ikrek tenisz gyereknevelés

Másfél éve vonult vissza minden idők egyik legjobb teniszezője, Roger Federer. A 42 éves svájci világsztár azóta élvezi a „nyugdíjaséletet”, és bár továbbra is sok az elfoglaltsága (üzleti ügyek, jótékonyság és társaik), felszabadult ideje nagy részét végre a családjának tudja szentelni.

Roger Federer a két ikerpárral, fiaival és lányaival
Roger Federer a két ikerpárral, fiaival és lányaival – Fotó: Getty Images

Federer szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy számára nem jelentett különösebben nagy nehézséget az átmenet a profi sportból a civilek közé. Ezt a koronavírus-világjárvány okozta nehézségek és a sérülései, műtétei okozta nehézségek jó oldalaként fogja föl, hiszen segítettek neki fokozatosan hozzászokni az új életszakaszához. 

– Nagyszerű minden, nagyon boldog vagyok – mondta a legfőbb feladataként a gyerekeivel való foglalkozást említve.

Federer és felesége, a sérülés miatt már 2002-ben visszavonult jugoszláv–svájci teniszezőnő, Mirka még a 2000-es sydney-i olimpián ismerkedtek meg. 

Két ikerlányuk (Charlene és Myla) 14, két ikerfiuk (Leo és Lenny) 9 éves. Különösen előbbiek miatt fájhat sokat a feje. 

– Igyekszem jó apa lenni, megismertetni velük az igazi értékeket. Persze ez nem mindig egyszerű, különösen 14 éves lányokkal. Éppen elég önfejűek – mondta Federer.

Szórakozás gyanánt koncertekre és kedvenc focicsapata, a Basel meccseire jár, olykor kedvtelésből teniszezik a nejével, vagy hódol korábban tiltott szenvedélyének, a síelésnek.

A 20-szoros egyéni Grand Slam-torna-győztes nagy hangsúlyt fektet arra, hogy sokat legyenek együtt, sok közös programon vegyenek részt, és főleg sokat beszélgessenek.

– Ugyanakkor engednünk kell azt is, hogy a lányok tapasztalatokat szerezhessenek. Néha szabályos motivációs beszédeket tartok nekik otthon. Utána azt gondolom magamban: „Hű, ez aztán igazán jó beszéd volt, Roger!” Majd öt perccel később már mindenben az ellenkezőjét teszik, mint amit mondtam nekik. De minden oké, apaként még nem estem ki – viccelődött Roger Federer a mindennapos családi nehézségeiken.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás