Kiderült a titok, vakon védte a tizenegyest a Fradi hőse





Varga Ádám újfent kiválóan végezte a dolgát, a Debrecen elleni labdarúgó Magyar Kupa-meccs büntetőpárbajában egy lövést tisztázott, és ezzel nyolc közé jutott csapata, a Ferencváros.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.02.29.
labdarúgás Magyar Kupa Varga Ádám DVSC FERENCVÁROSI TC U19

Már nem titok, két fantasztikus kapusa van a Ferencváros focicsapatának. Dibusz Dénes képességeit senki nem kérdőjelezi meg, de ha kell, sikeresen ugrik be a helyére Varga Ádám. Ősszel már az Újpest elleni örökrangadón is remekül védett, szerda este pedig Debrecenben volt a győztes kupacsata főszereplője. A tizenegyespárbajban az ő védése kellett a továbbjutáshoz.

Fotó: Kovács Péter

A Fradi-kapusok edzője, Balogh Tamás szerint a szerencse egy ilyen párbajban nem elég.

Egy büntető kivédéséhez nem árt a szerencse, de jelentős szerepe van a felkészülésnek, gyakorlásnak

– szögezte le elöljáróban az FTC kapusedzője, Balogh Tamás.

A szakember sorolta is, hogy az élvonal valamennyi olyan focistájáról van videó-képanyaguk, akik 11-est lőnek. Ez csapatonként legalább 2-3 labdarúgó. Ami Dibuszt és Vargát illeti, számukra hárítási tréninget ritkán tart, de amikor például nyolc a nyolc elleni gyakorláson döntetlennel zár a két fél, következnek a büntetők. Az eredményesebb kapuvédő üdítőt kap jutalomként. Baloghék minden egyes tétmérkőzés előtt bekérik a soros rivális büntetőlövőiről készült videófelvételeket, és azt Dibuszék társaságában elemzik.

Tonót meglepte, hogy Dzsudzsák Balázs például a meccsen a Loki javára megítélt büntetőt átengedte Bárány Donátnak. Róla azonban Varga tudta, hogy a csatár általában középre lő, ezért ki is ütötte a labdát. Pechjére a duplázásnál Bárány szerencsés volt, mert betalált. A 11-es párbajban Dzsudzsák – ő mindig a kapus bal keze irányába lő, méghozzá igen erősen – is jelölt volt az ítélet-végrehajtásra, csakhogy rá már nem került sor, mert a Loki 5-3-ra elbukta a párbajt.

Érdekes, de egyedül Kocsis Dominikról nem volt pontos adatunk, ezért mondtuk Vargának, hogy döntsön belátása szerint. Ezt tette, és jól tette, a jobb alsó sarokra ellőtt labdát kiütötte. Általánosságban véve a kapuvédőnek illik tanulmányoznia a 11-es rúgáshoz készülő játékos testbeszédét. Ha érzi, hogy bizonytalan, több a lehetősége a védésre. Most is így történt, Ádám kiválóan mérte fel, hogy mire számíthat. Örülök, hogy az ő remeklésével is sikerült a továbbjutás

– összegzett Balogh Tamás.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás