„Ez őrület" – Kiakadt Szoboszlaiék miatt a Liverpool edzője





Borzalmasnak tartja az időzítést Szoboszlai Dominik liverpooli mestere. A válogatottszünet után Jürgen Klopp egyetlen közös edzést vezényelhet a Manchester City elleni angol csúcsrangadó előtt.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2023.11.14.
Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik válogatott Manchester City liverpool

Elégedetten, mégis bosszúsan nyilatkozott Jürgen Klopp, miután a Liverpool vasárnap 3-0-ra legyőzte a Brentfordot. Az angol labdarúgó Premier League 12. fordulója után Szoboszlai Dominik csapata második a tabellán, egyetlen pontra az éllovas Manchester Citytől. A válogatottszünet után, jövő szombaton akár helyet is cserélhet a két sztárcsapat, hiszen a Vörösök a címvédő manchesteriekhez látogatnak. A német szakvezető éppen az ősz szuperrangadójának időzítése miatt verte ki a balhét.

Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein
Amint Klopp (balra) visszakapja Szoboszlaiékat, egy edzés után szuperrangadón küldi őket pályára        Fotó: Instagram/liverpoolfc

Az első és a második helyezett meccsét egy vasárnap esti, netán hétfői rendezés helyett szombaton 13.30-ra időzítették, ami kiverte a biztosítékot Kloppnál.

– Semmi érzékük a futballhoz – kritizálta a döntéshozókat Szoboszlai mestere.

A két nagycsapat összesen vagy 30 válogatott futballistája csak kevéssel a nagy meccs előtt tér vissza. A Liverpool játékosai közül például Szoboszlai hétfőn csatlakozott a Telkiben gyülekező magyar válogatotthoz, amely az Európa-bajnoki részvételért küzd a héten a csütörtöki, bolgár–magyar meccs megrendezése egyelőre erősen kétséges, de a selejtezősorozat vasárnapi (15.00, tv: M4 Sport), Montenegró elleni zárása biztos a Puskás Arénában. A dél-amerikai légiósok ellenben a világbajnoki selejtezőik 5. és 6. fordulóját csütörtök-pénteken, majd jövő szerdán játsszák.

– Egyetlen edzésünk lesz. Hogy lehet egy ilyen mérkőzést szombat délben rendezni? Sokan egy repülővel jönnek, például az összes dél-amerikai légiós. Egy repülő, egy edzés, aztán a meccs. Ez tényleg őrület – dohogott Jürgen Klopp.

A Manchester Cityből is jön magyar válogatott focista

Ha nem is az A-válogatottba, de az U21-es csapatba meghívót küldött az MLSZ a Manchester Cityhez is. Gera Zoltán szövetségi edző először válogatta be a 18 éves Michael Okekét, aki az angol sztárklub U21-es korosztályos csapatában játszik. A tehetséges középpályás magyar anyától és nigériai apától Manchesterben született, tavaly óta magyar ifiválogatott. Gera csapata pénteken Spanyolországban vendégszerepel, majd jövő kedden Skóciát fogadja Eb-selejtezőn.

A német sztáredző elismerte, hogy az időpont talán kedvező üzleti szempontból (az esti órákra esik például a Távol-Keleten), de amondó, így is találhattak volna mindenkinek megfelelő megoldást.





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás