RETRO RÁDIÓ

Átlépte a 300 ezret az eladott jegyek száma: 10 nap múlva startol az atlétikai vb!

Már csak 10 nap van hátra az atlétikai világbajnokság kezdetéig. Ahogy fogynak a napok, úgy nő az eladott belépők száma. A szervezők bejelentették: már több mint 300 ezer jegy talált gazdára a világ idei legnagyobb sporteseményére.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.09.
Módosítva: 2023.08.09.
Nemzeti Atlétikai Központ atlétikai vb budapesti világbajnokság jegy

10 nap múlva kezdődik Budapesten a világ idei legnagyobb sporteseménye. 300 ezer jegy tulajdonosa már biztos, hogy személyesen, a Nemzeti Atlétikai Központ lelátóján szurkolva láthatja a csodát. Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt.  vezérigazgatója 10 pontban mondja el, hogy mitől lesz különleges Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

 1. Több mint 2000 versenyző érkezik, soha annyi atléta nem volt még az atlétikai vb-k 40 éves történetében egy világbajnokságon, mint amennyien Budapesten lesznek.
   
 2. 63 magyar induló – ez is rekord, és ennek köszönhetően mindennap tudunk majd magyar versenyzőknek szurkolni. Így lesz ez már az első napon is!
   
 3. Több mint 50 hivatalos helyszíne van a vb-nek a városban – reptér, szállodák, edzőpályák, több mint 10 ezer ember dolgozik majd azon, hogy minden tökéletesen működjön, köztük 2500 önkéntes.
   
 4. Több mint 3000 akkreditált újságíró és tévés érkezik a világbajnokságra, az ő munkájuknak köszönhetően – 1 milliárd tévénézőhöz jutnak majd el a vb hírei és Magyarország képei.
   
 5. Számtalan meglepetéssel készülnek a szervezők, ilyen például, hogy az első napon egyedi ajándékot kap minden néző a megnyitóünnepség előtt.
   
 6. Élmények sokasága – játékok, sportos attrakciók, nyeremények várnak mindenkit a szurkolói zónában, amiből nemcsak egy, hanem kettő is lesz, az egyik a Nemzeti Atlétikai Központban, a másik a belvárosban – ilyen sem volt korábban egyetlen világbajnokságon sem, ahogy az is különleges, hogy mindennap koncertek várják a közönséget a stadionparkban, és igazi fesztiválhangulatot ígér az esemény.
   
 7. A világ legszebb maratoni útvonalán rendezik a világbajnokság maratoni futóversenyeit Budapest belvárosában, amit gyönyörűen meg is tudnak mutatni majd, mert a Hősök teréről indul egy olyan, az atlétikai vb-ken még sosem látott kábelkamera, amely egy kilométer hosszan mutatja majd a levegőből a futókat és a várost.
   
 8. Világújdonságnak számít, aki sportol, kedvezménnyel vehet jegyet az atlétikai világbajnokságra, ezzel is népszerűsítik a szervezők a sportolást, az egészséges életmódot.
   
 9. Youhuu a világ legprofibb kabalája, akinek az a vágya, hogy ez legyen minden idők legszórakoztatóbb vb-je.
   
 10. 300 ezer jegy gazdára talált – a nézőszámot tekintve is ez minden idők legnagyobb sporteseménye hazánkban.

 

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 

Elindult az Origo aloldala
Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 

 

Ezeket olvastad már?
Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Itt a bizonyíték: Puskás Ferenc halhatatlan

Itt a bizonyíték: Puskás Ferenc halhatatlan

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás