Megtaláltuk a Kékszalag 100 éves hajóját, még nekik is lehet esélyük





Az erős szél még segíthet is nekik.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.07.06.
kardiológus Kékszalag hajó

Csütörtökön 11 órától rajtol Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A Balatonfüredről induló versenyen már legalább 25. alkalommal vesz részt prof . dr. Gellér László kardiológus, egyetemi tanár, aki az Origo Sportnak beszélt a több mint 100 éves hajójáról, az Ellinore-ról, amellyel a várhatóan szeles időjárásban is eredményt érhet el.

Lászlónak ez a 25. versenye, s tizenéves kora óta rendszeres résztvevője a balatoni viadalnak. 

– Az első hajómat a legelső ösztöndíjaimból vettem édesapám segítségével az orvosi egyetem első éve során – mondta a verseny előtt Gellér. Nagyon megtetszett az egész, az első hajóm egy fa kalóz volt, amit magam kezeltem le minden tavasszal, hogy vitorlázásra alkalmas legyen, így ismerkedtem meg magával a vitorlázással, utána a fahajók iránti elkötelezettségem mentén volt szerencsém egy fa 20-as jollét megvásárolni, amivel először édesapámmal és a testvéremmel versenyen kívül vettünk részt a Kékszalagon, és ez az elkötelezettség azóta is töretlen, azóta sem hagytam ki egy Kékszalag versenyt sem.

100 éves hajó a Balaton hullámain – Fotó: Böröcz Berta

Az iparművészeti remek a katamaránokkal nyilván nem veheti fel a versenyt, de így is lehet esélye a tókerülő viadalon.

Nagyon örülök annak, hogy az ilyen fából, klasszikus tervezésű klasszikus technológiával épített régi hajókat is versenyben tartjuk, és ezek is aktív részesei, sőt időnként esélyesei a balatoni vitorlás versenyeknek. A versenyre természetesen nagyon készültünk, mindent bele fogunk adni, ahogy az összes hajó kormányosa és legénysége az osztályunkban, de bármely más osztályban vagy azon kívül is 

– mondta dr. Gellér László, aki kiemelte, az erős szél segíthet nekik.

A teljes interjút itt olvashatod el.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás