RETRO RÁDIÓ

Máris világcsúcs született a budapesti atlétikai vb-n

Minden várakozást felülmúl az atlétikai vb Hétköznapi Hős programjának sikere: már több mint 10 ezer jegyet vettek a szurkolói klub rendezvényeinek résztvevői, akik a sportolásért cserébe 50 százalékos kedvezményt kaptak a vb-re.Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.06.20.
atlétikai világbajnokság atlétikai vb jegy Budapest

Minden vármegyében, az ország minden szegletében találkozhatott a közönség a vb szurkolói klubjával, az eddigi legnagyobbak a Telekom Vivicittá és az NN Ultrabalaton futóversenyek voltak, valamint hátravan még a Balaton-átevezés és a Balaton-átúszás is, amelyek újabb tömegeket vonzanak majd.

Atlétika
Fotó: Zsigmond László Hungary (AIPS MEMBER)

Számunkra az atlétikai világbajnokság nem csak arról az egyébként fantasztikus kilenc napról szól, amikor a versenyek zajlanak. Hiszünk benne, hogy a vb egy életre szóló élményt nyújt, mozgásra, és aktívabb, egészségesebb életmódra ösztönöz. Mivel korábban hasonlóval senki sem próbálkozott a világon, kidolgoztuk a saját modellünket: aki sportol, kedvezményt kap, hogy ott lehessen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén, és személyesen láthassa a csodát, az atlétika szuperhőseinek küzdelmét – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója.

A Hétköznapi Hős program januári indulása óta megmozgatta az országot. Eddig 30 helyszínen sportolhattak a résztvevők a kedvezményes lehetőségért Miskolctól Pécsen át Hévizig, Nyíregyházától Gyulán keresztül Győrig, vagy éppen Gánton, Nagykovácsiban és Pogányon. Nem csak futni lehet, voltak kerékpárversenyek, sőt lesz triatlon is, az úszóversenyek sorozata pedig ezen a hétvégén indul Budapesten.

Gondoltak azokra is, akik nem szeretnek, vagy nem tudtak részt venni a versenyeken, de rendszeresen sportolnak, vagy éppen most kezdtek el sportolni a vb hatására. Nekik hirdették meg az egyéni kihívásokat, amikor elég egy mobilalkalmazással igazolni a teljesítményt és elküldeni a szurkolói klub oldalán keresztül a szervezőknek, és ugyanúgy jár érte a 4 kedvezményes jegy vagy bérlet az atlétikai vb-re. Eddig hat egyéni kihívás ért véget, és augusztusig még kétszer lesz lehetőség bizonyítani és megszerezni a kedvezményes, 50%-os belépőt a vb-re.

Minden helyszín egyúttal a sport, az atlétika népszerűsítését is szolgálja, hiszen az atlétikai vb kitelepülésein játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek és a felnőttek is az alapvető atlétikai mozgásformákkal, mint a futás, az ugrás, vagy a dobás.

Az óriási érdeklődést jól jellemzi, hogy már több mint 190 ezer jegy fogyott el az atlétikai világbajnokságra, és van olyan versenynap, amelyre már alig-alig lehet belépőhöz jutni. Augusztus 19. és 27. között 9 napon át zajlanak majd a küzdelmek több mint 2000 atléta részvételével, akik több mint 200 országból érkeznek Budapestre. Jegyek a legtöbb napra továbbra is elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon.

 

Ezeket olvastad már?
A világ legkisebb bikinije szinte semmit sem takar a világhírű szurkolólányból

A világ legkisebb bikinije szinte semmit sem takar a világhírű szurkolólányból

Felrobban az internet, Ronaldo szerelme ultradögös fotóval üzent

Felrobban az internet, Ronaldo szerelme ultradögös fotóval üzent

„A foci helyett a hajával törődik” – csúnyán beleálltak Szoboszlai Dominikbe a vereség után

„A foci helyett a hajával törődik” – csúnyán beleálltak Szoboszlai Dominikbe a vereség után

Romániából érkezett nagyképű üzenet a Fradinak

Romániából érkezett nagyképű üzenet a Fradinak

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás