„Tudom, hogy mindig megvédesz” – elhunyt édesanyjának üzent Buzsáki Virág





Nem csak a nehéz tereppel és az ellenfeleivel kellett megküzdenie Buzsáki Virágnak. Napjaink egyik legjobb magyar kerékpárversenyzője vallja: az átélt fiatalkori nehézségek is formálták azzá, aki lett belőle.



Megosztás
Szerző: H.G.
Létrehozva: 2023.05.08.
Módosítva: 2023.05.08.
kerékpár

Nagyon érzelmes, megható üzenetet írt anyák napja alkalmából Buzsáki Virág a 2021 nyarán elhunyt édesanyjának címezve.

Buzsáki Virág szintet lépett a hegyikerékpáozásban és az életében is
Buzsáki Virág a hegyi kerékpározásban és az életében is szintet lépett – Fotó: Facebook/buzsakivirag

A 23 éves magyar mountain bike-versenyző többek között így fogalmazott a hivatalos Facebook-oldalán:

„Kedves Anya! Remélem, jól vagy! Sokat gondolok rád, és tudom, hogy mindig megvédesz. A legjobb életem élem! Megvan a csapat, amiről álmodtam. (…) Persze, veled minden jobb lenne! Ne aggódj, nem felejtelek el! Találkozunk valahol a távoli jövőben” – írta.

Virág lapunknak elárulta: mamája mentális betegsége miatt embert próbáló volt a kapcsolatuk, de mára feldolgozta magában a gyerekkori nehézségeket, és igyekszik a szépre emlékezni.

– Anyukámmal 12 éves koromtól borzalmasan ellentmondásos volt a viszonyunk: a jó időszakaiban csodálatos személyiség volt, de a függősége miatt ezeket néhány havonta sajnos mélypontok követték. Persze mára sok mindent átértékeltem. Vannak dolgok, amiket ma, felnőtt fejjel másképp csinálnék, de igyekszem úgy felfogni:

az átéltek kellettek ahhoz, hogy ilyen ember lettem és ott tartok, ahol most tartok

– mondta Buzsáki Virág az átélt traumákkal kapcsolatban.

Márpedig a fent idézett „legjobb élet” mellett a felfelé ívelő pályafutására is büszke lehet. A tavalyi első svájci lépcsőfok után idén már egy igazi elitcsapat (a JB Brunex) profija, ami a mindennapi életében és a versenyzésben is szintlépést eredményezett számára.

– Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy immár nyugodtan foglalkozhatok csak az edzésekkel és a versenyzéssel. Például nem kell edzéseket tartanom, nem kell mást vállalnom, hogy enni tudjak. Mindent alárendelhetek a sportágnak, és azért sem kell aggódnom, hogy milyen állapotban van a kerékpárom, mert a csapatom mindent megold. Mindez az eredményeimen is meglátszik. Az előrelépés legfeljebb a kívülállók számára nem annyira szembetűnő, mert az eddigi, környékbeli versenyeknél sokkal előkelőbb, erősebb mezőnyt felvonultató svájci, német vagy éppen osztrák futamokon indulok – mesélte Virág.

A jövő héten kezdődő világkupa-sorozat mellett az az alatti kategóriától (HC-versenyek) a világbajnokságon át az olimpiáig számos rövid és hosszú távú terv lebeg a szeme előtt.

– Sokan kérdeznek az olimpiai szereplésről, és bár ez számomra sosem volt elsődleges cél, sosem éreztem úgy, hogy „Úristen, olimpia, menjünk!”, de a csapatomnak fontos lenne. Én pedig úgy vagyok vele, hogy természetesen mindent megteszek érte, és ha összejön a kvóta, örülni fogok – mondta Buzsáki Virág.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás