Sztárigazolás az MTK-nál: vb-résztvevővel bővül a csapat





Új játékkal bővült az MTK Budapest e-sportszakosztályának palettája, méghozzá a Tekken 7-tel. Az új szakághoz sztárigazolás is társult, a jövőben a fővárosiak színeit képviseli Ambrus Zoltán, azaz „Genzo”, aki az augusztusi, romániai vb-re már MTK-sként készülhet fel.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.05.09.
e-sport mtk

„Szerettünk volna bővíteni a szakosztályunk játékpalettáját, és adta magát, hogy egy újabb, sportalapú, jelen esetben küzdősporton alapuló játékkal bővüljünk – fogalmazott Ambrus bemutató sajtótájékoztatóján az MTK szakosztályának technikai vezetője, Morvai Lajos. – A Tekken 7-versenyek az elmúlt időszakban egyre népszerűbbek, az időzítés sem véletlen, mivel Zoltán nemrég megnyerte a hazai bajnokságot, ami világbajnoki kvalifikációt ért. Ide válogatottként, de már az MTK Budapest színeit is képviselve utazhat el az augusztus 24-ei, romániai tornára. Rutinos, vb-tapasztalattal már rendelkező versenyzőről van szó, kíváncsian várjuk hát, mit hoz a közös jövő.”

Ambrus Zoltán
Fotó: Platinum E-Space Hungary Zrt.

Genzo 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni a Tekkennel, és viszonylag hamar kiderült, átlag feletti érzéke van hozzá.

„A motiváció nem az volt, hogy majd egyszer válogatott leszek. Nem is tűnt reális lehetőségnek. A belső motiváció azonban megvolt, amikor csak lehetett, részt vettem versenyeken, az elmúlt két hazai vb-selejtezőt pedig sikerült is megnyernem” – mesélte a kezdetekről, majd a még sikeresebb folytatásról az MTK újdonsült ásza, aki ezt követően arról is beszélt, milyen élmény egy világbajnokságon közönség elé lépni, és milyen a lélektana ahhoz képest, amikor otthonról, a saját székében ülve csaphat össze a riválisokkal. – Lehet játszani online is, de az offline versenyek presztízse jóval nagyobb. Az indonéziai vb-n azt éreztem, lelkileg és mentálisan sokkal nagyobb megpróbáltatás egy helyszíni torna, az emberek sokkal jobban izgulnak, elkapkodnak szituációkat, amit online sokkal jobban meg tudnának oldani.”

Élőben az Origo Sporton!

Közben két fájó vereséggel kezdte Torzsás „torzsi" Ádám és a MOUZ a 2023-as BLAST.tv Paris Majort. Kedden a legjobb magyar CS:GO-sra a GamerLegion vár, amely Bo3-ban kötelező a győzelem, vagy érkezik a korai búcsú. Ne maradj le a párizsi torna egyetlen mérkőzéséről sem, az Origo Sport élőben közvetíti, szurkolhatsz a kedvencednek!

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Csúnyán megégett a Fradinál, ehhez a klubhoz menekülhet a válogatott futballista

Csúnyán megégett a Fradinál, ehhez a klubhoz menekülhet a válogatott futballista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás