Ingyenes családi nappal nyit a Nemzeti Atlétikai Központ





Júniustól a családok is látogathatják Budapest új szabadidőközpontját.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.05.18.
Atlétika Családi nap stadion

Ünnepélyes parkavatás szórakoztató programokkal, sport aktivitásokkal az egész család számára: június 17-én megnyílik az atlétikai világbajnokság helyszínéül is szolgáló Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest új sport- és szabadidőparkja. A nyitónapra kilátogatók bejárhatják a teljes létesítményt – beleértve a később közönség elől elzárt területeket –, sőt ráléphetnek és akár versenyezhetnek is a vadonatúj, különleges borítású futópályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban.

 



A park hivatalos megnyitóját követően igazi programkavalkád várja a látogatókat. A mozogni vágyók játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtehették. Így mindenki átélheti, hogy milyen érzés feszegetni a saját határait. 
Különleges élménynek ígérkeznek a nyitónap futóversenyei, ahol 100 méteres síkfutástól a 4,5 kilométerig különböző versenyszámokban lehet rajthoz állni a Nemzeti Atlétikai Központ vadonatúj futópályáján, ott, ahol augusztusban az atlétika szuperhősei mérik majd össze az erejüket. 
A versenyen bárki átélheti a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság hangulatát sportolói szemmel. A bemelegítést Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó vezényli, a távokat teljesítők jutalma pedig egy gyönyörű érem, ingyenes emlékfotó, valamint a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50%-os kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupon lesz. A futásra érdemes előzetesen regisztrálni az esemény oldalán, de akár a helyszínen is lehet jelentkezni. 
 

A sport mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket. A június 17-i nyitónapon a szó valódi értelmében is bemutatkozik a Nemzeti Atlétikai Központ a nagyközönség számára: megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de a látogatók olyan részeit is felfedezhetik a létesítménynek, amelyeket máskor elzárnak a szurkolók elől. A különleges napon még azokba a helyiségekbe is bejuthatnak, amelyekben az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb-döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban.

 





 





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás