RETRO RÁDIÓ

Életveszélyes fenyegetés után így reagált a magyar focista





Gazdag Dániel nevetett a végén is. Hiába a családját is célzó ízléstelen fenyegetések, légiósunk csapatával a pályán válaszolt. Az ellenséges légkörben BL-elődöntőbe jutottak.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.13.
Módosítva: 2023.04.13.
gazdag dániel Mexikó fenyegetés

Kivételesen nem góllal vagy gólpasszal, de jó játékkal vette ki a részét a Philadelphia Union sikeréből Gazdag Dániel. Az észak-amerikai profiliga (MLS) legutóbbi ezüstérmesének házi gólkirálya végig a pályán volt a mexikói Atlas elleni 2-2-es meccsen, a közép- és észak-amerikai (CONCACAF) labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján. Az összesítésben 3-2-vel elődöntőbe jutó Union magyar sztárja – aki az első meccs egyetlen gólját szerezte – profin felülemelkedett az ellenséges légkörön, miután az utóbbi napokban több fenyegető üzenetet kapott Mexikóból.

Gazdag Dánielt (balra) pokollal fenyegették a mexikóiak, de végig pályán volt és ünnepelhetett a fontos meccs végén
Gazdag Dánielt (balra) pokollal fenyegették a mexikóiak, de végig pályán volt és ünnepelhetett a fontos meccs végén – Fotó: Getty Images

A zaklatott felkészülés ellenére edzője a guadalajarai Jalisco-stadionban is bizalmat szavazott Gazdagnak, akinek a fenyegetői után még az FBI is nyomozott.

– Valószínűleg a gólörömöm nem tetszett nekik. Ránevettem közben az egyik játékosra, viszont azt tudni kell, és erről senki nem beszélt, hogy a tizenegyes előtt ez a futballista körülbelül ötször kiütötte a kezemből a labdát és nevetett rajtam, ahogy mentem érte és hoztam vissza a tizenegyespontra. Ennek szólt a reakcióm, ami persze így sem volt a legszerencsésebb

– mondta előzetesen a 19-szeres válogatott középpályás a közmédiában.

– Ezek után az Atlas-szurkolók fenyegető képeket és üzeneteket küldtek, ám mivel drukkerekről beszélünk, végig éreztem, nem valós veszélyről van szó. Ennek ellenére a ligánál és a klubnál is nagyon komolyan vették a dolgot, 

még az FBI-t is bevonták a nyomozásba,

és ők is megerősítették, nem vagyok életveszélyben a meccs előtt. Ettől függetlenül biztonsági őrök kísértek minket a találkozó helyszínére és a mexikói hatóságok is biztosítottak védelmet, úgyhogy biztonságban éreztem magam

– mondta Gazdag.

Jöhet a visszavágás

Gazdag Dánielék a rangos kupasorozat elődöntőjében az MLS-bajnok Los Angeles FC-vel találkoznak majd, így visszavághat riválisának a tizenegyesrúgásokkal elveszített bajnoki döntőért. A párharc mérkőzéseit április 25. és 27., valamint május 2. és 4. között rendezik.

A futballista Instagram-oldalán még olvasható számos Atlas-szurkoló fenyegetőzése. Ami súlyosabbá és kifejezetten ízléstelenné teszi őket: a két kisfia és felesége fotói alatt is sorjáznak az ellenséges hozzászólások.

„Te, a családod és az utódaid is érezni fogják a mexikói chilit”; „Várunk a Jaliscóban”; „Arcodra fog fagyni a mosoly”; „Vörös és fekete pokol vár itt rád” – szólnak még a legvisszafogottabb üzenetek is, amikre válaszul rengeteg amerikai és magyar drukker vette védelmébe Gazdag Danit.

„Philadelphia mögötted áll”; „Tarts ki Dani, tökös magyar gyerek vagy” – írták többek között a kommentelők.





 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás