Ajándék belépők az atlétikai vébéreMegosztás
Szerző: sk
2023.02.26. 17:04
Atlétika világbajnokság

Ajándék belépőjegyekkel és további kedvezményekkel jutalmazza a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága azokat a diákokat, akik a minden magyarországi iskolában meghirdetett Sulihős program keretében részt vesznek az atlétikai eseményeken.

– A vb megrendezésével a kormány és a szervezőbizottság nem csak azt a célt tűzte ki, hogy ez legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága. Ez is fontos, hiszen felbecsülhetetlen értéket teremt a nemzetkép, a turizmus terén Magyarország és a magyar gazdaság számára. Legalább ilyen fontos, és a vb kilenc napján messze túlmutató cél, hogy a vb hatására minél több gyerek szeresse meg a sportot, ismerje meg az atlétikát, amely minden sport alapja, és kezdjen el sportosan, egészségesen élni – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki ott volt vasárnap Budapesten a világbajnokság előprogramjába is illeszkedő BBU Föld alatti futás versenyen és díjakat adott át a gyerekfutamok nyerteseinek.
 

Fotó: Zsigmond László/Budapest 2023 Zrt.

Magyarország összes iskolájában április 3. és május 21. között rendezik a Sulihős programot, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon, a testnevelő tanárok szervezésében pedig iskolai versenyeket tartanak, ezzel több száz ezer gyermekhez eljuttatva az atlétikát. Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 ingyenjegyet biztosítanak számára az augusztus 19-i nyitónapra.
 

A program szervezői ajánlást fogalmaznak meg, hogy milyen számokban versenyezzenek a gyerekek, de a testnevelő tanárok ezen belül teljes szabadságot kapnak, milyen gyakorlatokat, feladatokat és kihívásokat választanak. A gyakorlatoknak az atlétikai versenyszámokhoz kell hasonlítaniuk. Amennyiben az iskola részt kíván venni a Sulihős programban, ezt jeleznie kell a világbajnokság szervezői felé legkésőbb március 17-ig a sulihos@wabudapest23.hu e-mail-címen.
Ezen túl amennyiben egy iskola előzetes érdeklődést mutat a világbajnokság iránt és megszervezi, hogy a diákok csoportosan kilátogassanak annak bármely napján a délelőtti vagy az esti programokra, a szervezők 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a jegyek árából az esti eseményekre, míg a délelőtti programra egységesen 2023 forintos áron teszik elérhetővé a belépőket. Ha egy iskola ezt a lehetőséget választja, úgy a hello@wabudapest23.hu e-mail-címen kell jeleznie szándékát a szervezők felé.

Fotó: Zsigmond László/Budapest 2023 Zrt.


A vb-re augusztus 19. és 27. között kerül sor, várhatóan több mint 200 ország 2000 atlétája vesz részt Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, melyet több mint egymilliárdan követnek majd a közvetítéseken keresztül és több száz ezren a helyszínen. A jegyek a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon vásárolhatók meg, a szervezők pedig kedvezményes belépőket biztosítanak a szurkolói klub tagjainak, melyről minden információ megtalálható a hetkoznapihos.hu weboldalon.

 

Ezeket olvastad már?
Átlátszó ruciban vonaglik, mindent megmutat az érzéki modell

Átlátszó ruciban vonaglik, mindent megmutat az érzéki modell

Heti top: Aljas húzásra készülnek Dárdai ellen, Fucsovics mindennek elhordta ellenfelét

Heti top: Aljas húzásra készülnek Dárdai ellen, Fucsovics mindennek elhordta ellenfelét

Sevillai és római buli Budapesten, csatlakozhatsz a szurkolókhoz az EL-döntő előtt

Sevillai és római buli Budapesten, csatlakozhatsz a szurkolókhoz az EL-döntő előtt

"Sokáig volt oxigénpalack nélkül a halálzónában" - Klein Dávid gyászolja Suhajda Szilárdot

"Sokáig volt oxigénpalack nélkül a halálzónában" - Klein Dávid gyászolja Suhajda Szilárdot

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás