RETRO RÁDIÓ

Megszületett a döntés, ők lesznek az év magyar sportolói





Sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), hogy a kategóriákban mely három-három jelölt maradt versenyben az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2022.12.30.
év sportolója jelöltek gála

Pénteken, 15 órakor, a budapesti Operaházban tartott sajtótájékoztatót a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), ahol az elnök, Szöllősi György ismertette az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála kategóriáinak háromfős szűkített listáit. A szavazásban összesen 423 sportújságíró vett részt. A férfiaknál Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó, Milák Kristóf úszó és Szilágyi Áron kardvívó közül kerül ki a végső győztes, a nőknél Gulyás Michelle öttusázó, Kovács Zsófia tornász és Kozák Luca gátfutó esélyes az év sportolója díjra.

Milák Kristóf lehet az év férfi sportolója Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Az edzőknél a budapesti vizes vb-n a női vízilabda-válogatottal ezüstérmet szerző Bíró Attila, rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottal három téli olimpiai érmet szerző Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos, valamint a magyar labdarúgó-válogatottal remekül szereplő Marco Rossi lehet a végső befutó. A hagyományos sportágak csapatánál a Ferencváros férfi labdarúgócsapata, a férfi A-válogatott és a Sopron Basket női kosárcsapata maradt versenyben. Az egyéni sportágak csapatánál a Férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), a Férfi kajak kettes (Nádas Bence, Kopasz Bálint) és a Női kardválogatott (Batta Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca) került be a legjobb három közé.

A díjak tekintetében két úszónő tartja az egyéni rekordot: Egerszegi Krisztina és Hosszú Katinka hétszer-hétszer lett az Év női sportolója. A férfiak közül is egy úszó, Darnyi Tamás győzött a legtöbbször (5), míg négyen is háromszor végeztek az élen: Balczó András öttusázó, Magyar Zoltán, Berki Krisztián (mindkettő tornász) és Gyurta Dániel úszó.

A díjátadót tíz nap múlva, január 9-én, szintén a budapesti Operaházban rendezik majd, a műsort élőben közvetíti az M4 Sport.

Az Év Sportolója Gála háromfős szűkített listái:

Az Év férfi sportolója: Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó), Milák Kristóf (úszó), Szilágyi Áron (vívó) 
Az Év női sportolója: Gulyás Michellle (öttusázó), Kovács Zsófia (tornász), Kozák Luca (gátfutó)
Az Év edzője: Bíró Attila (női vízilabda válogatott), Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos (rövidpályás gyorskorcsolya), Marco Rossi (férfi labdarúgó válogatott)
Az Év csapata (hagyományos sportágak): A Ferencváros Férfi Labdarúgócsapata, A férfi labdarúgó válogatott, A Sopron Basket női kosárlabdacsapata
Az Év csapata (egyéni sportágak): Férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), Férfi kajak kettes (Nádas Bence, Kopasz Bálint), Női kardválogatott (Batta Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca)
Az Év fogyatékos csapata: Kerekesszékes curling vegyes páros, Női kerekesszékes vívóválogatott, Szervátültetett asztalitenisz vegyes páros
Az Év férfi parasportolója: Gelencsér Róbert (atléta), Kiss Péter Pál (kajak-kenu), Osváth Richárd (vívó) 
Az Év női parasportolója: Konkoly Zsófia (úszó), Pap Bianka (úszó), Szvitacs Alexa (ping-pongozó)
Az Év sportpillanata: Liu Shaoang első téli egyéni olimpiai aranyérme, Milák Kristóf 200m pillangó világcsúcsa a budapesti vizes vb-n, Kristoffer Zachariassen gólja a Monaco ellen az Európa-ligában 
Az Év e-sportolója: Birgány Adrián (Quake Champions), Torzsás Ádám (Counter-Strike: Global Offensive), Tóth Dávid (Sim Racing)
Az Év szabadidős sportrendezvénye: Balaton Átúszás, Jégpályák Éjszakája, Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

 





 





Ezeket olvastad már?
„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás