Kimondta a magyar sportoló, jöhet az Eb és az esküvő is

Péni István Európa-bajnokságra, vizsgákra és lagzikra készül.Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2022.02.21.
esküvő

A tokiói olimpia után fél évvel újabb komoly viadal vár Péni Istvánra. A norvégiai Eb-n több számban is elindul.

Csapatban is helytáll

Az Európa-bajnokság érdekessége, hogy az Újpest sportolója az egyéni számok mellett vegyes párosban is elindul. Ez újfajta élmény neki és párjának is.

Fotó: Nemzeti Sport/Péni István

„A lövészet alapvetően egyéni sport, ezért is izgalmas mindenkinek, nekünk is. A párom Mészáros Eszter, akivel a tokiói olimpián is együtt szerepeltünk, szerintem teljes az összhang köztünk. Segíteni ugyan nem tudunk a másiknak a verseny alatt, de nagyon bízunk a másikban.”

Vegyes párosuk vezeti a világranglistát, ezért automatikusan kijutottak az Európa-bajnokságra, ahol az aranyéremre is esélyesek a kategóriában.

Hajrá az egyetemen

Péni a lövőállás mellett az iskolapadban is bizonyít. Olyannyira, hogy már csak az utolsó feladatok vannak hátra.

„A Corvinus egyetemen gazdálkodási és menedzsment szakon, angol nyelven próbálom megszerezni a diplomát. Májusig erőltetett menet lesz, de ha minden sikerül, akkor a jövő évi vb-re már »csak« a sporttal kell foglalkoznom” – mondta a sportoló, aki utolsó két vizsgájára készül, emellett a szakdolgozatát írja.

2023-ban jöhet a lagzi

Sokan tudják, hogy Péni szerelme is a sportágból érkezett. A szerb Szanja Vukasinoviccsal idén csak mások esküvőire járnak majd, jövőre azonban...

Fotó: Instagram

„Hogy mikor lesz az esküvő? pontos dátumot még nem mondhatok. Talán jövőre, addig a barátaim nyári lagzijain próbálom ellesni a titkokat, hogyan is kell esküvőt rendezni”.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás