Újabb fordulat Diego halálával kapcsolatban, úgy tűnik valóban az orvosok hibáztak

A futball-legenda halála után egy testület kezdte el vizsgálni az őt ellátó orvosok kompetenciáját. Úgy vélik, Maradonának nagyobb esélye lehetett volna a túlélésre, ha egy kórházban kezelik, nem pedig az otthonában.

Megosztás
Szerző: Metropol
2021.05.02. 17:00
felháborító eset

Diego Maradona halála után azonnal elkezdték találgatni, hogy minden rendben volt-e az ellátásával. A legújabb információk alapján jogos volt az aggodalom, hiszen úgy tűnik, hogy „hiányos és gondatlan” egészségügyi ellátásban részesült a futballikon – számolt be a BBC a férfi haláláról. Az argentin ügyészség egy testületet kért fel, hogy vizsgálják meg Maradona orvosi csapatát, miután a volt focista életét vesztette novemberben. A legenda 60 évesen szívinfarktusban halt meg Buenos Aires-i otthonában.

Minden idők egyik legnagyobb futballistája volt, akiről lehet tudni, hogy kokain- és alkoholfüggőséggel is küzdött. A halála rettenetesen nagy gyászba borította a futballvilágot, és azonnal kérdéseket vetett fel az orvosi kezelésével kapcsolatban is. Az alkoholfüggősége miatt agyi vérrög alakult ki nála, amit novemberben meg is műtöttek. Márciusban az ügyészek húsz orvosszakértőből álló testületet hívtak össze Maradona halálának okainak megvizsgálására és a gondatlanság megállapítására.

A sorsra bízták az életét

A vizsgálat eredményeiről a helyi média számolt be. Egy 70 oldalas jelentésben a testület szerint Maradona körülbelül 12 órával halála előtt súlyosan megbetegedett, és ebben az időszakban „nem figyeltek rá megfelelően” – áll a jelentésben. A Clarín argentin újság értesülései alapján a testület szerint Maradona életét az orvosi csapat tulajdonképpen a „sorsra bízta”.

Az orvosszakértők szerint Maradonának nagyobb esélye lehetett volna a túlélésre, ha egy kórházban kezelik, nem pedig az otthonában – jelentette az újság.

A testület arra a következtetésre jutott, hogy az egészségügyi csapat döntése „nem volt megfelelő, ráadásul hiányos és meggondolatlan volt” – állítja a jelentés másolatát megszerző Reuters hírügynökség.

 

Ezeket olvastad már?
„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ

„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ

Szilágyi Liliána édesanyja összeomlott

Szilágyi Liliána édesanyja összeomlott

Imádkoznak a legendáért: az életéért küzd Pelé

Imádkoznak a legendáért: az életéért küzd Pelé

Megszakad a szív: edzés közben halt meg az ígéretes focista - Fotó!

Megszakad a szív: edzés közben halt meg az ígéretes focista - Fotó!

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik