RETRO RÁDIÓ

Legendás edző méltatta Marco Rossit





Fabrizio Ravanelli, aki 1996-ban Bajnokok Ligáját nyert a Juventus csapatával, budapesti látogatása során mondta lapunknak, úgy véli, nagyszerű döntés volt Marco Rossit kinevezni szövetségi kapitánynak. Az olasz foci legjavának találkozása.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.08.17.
Ravanellli edző Rossi olasz foci foci

– Hogy tetszik önnek Budapest?

A magyar főváros csodálatos. A gyerekeim már mondták, hogy milyen gyönyörű, de ezt személyesen kell megtapasztalni. Nemrég ünnepeltem a feleségemmel a házassági évfordulónkat, és megígértem neki, hogy amint lehet, vele is ellátogatok ide. Felkeresnénk néhány jó éttermet és fürdőt, de valószínűleg igen hamar az ágyban kötnénk ki.

– Legutóbb, amikor a Juventus Bajnokok Ligáját nyert, a támadósort úgy hívták, hogy Vialli, Del Piero, Ravanelli. Ön gólt szerzett az Ajax ellen 1996-ban a döntőben. Hogyan emlékszik vissza erre az időszakra?

Mindig elérzékenyülök, amikor arra a meccsre gondolok. Most is. Minden labdarúgó álma, hogy BL-t nyerjen. Csodálatos emlék, szinte leírhatatlan. Egy döntőben gólt lőni felejthetetlen érzés. Emlékszem, hogy elképesztően keményen dolgoztam azért, hogy ott lehessek.

– Mi kell ahhoz, hogy ismét a topon legyen a Juve?

A Juventus már most nagy csapat, de folyamatosan nőnie kell. Egyébként a klubot nemcsak a sporteredmények minősítik, hanem az is, hogyan gondoskodik a fiataljairól és gondozza a Juve-stílust. Itt soha nem fognak olyan játékosok

játszani, akik a pletykalapok címlapjain szerepelnek.

– Hogyan élte meg, hogy az olaszok ki sem jutottak a vb-re?

Valóságos katasztrófa. Elsősorban az utánpótlás-nevelésben keresném a probléma okát. Az ificsapatok, a focisulik nincsenek megfelelően kezelve, nincs igazi támogatás és tervezés. A labdarúgás gyakran tükre az országban zajló változásoknak, sokszor kéz a kézben jár a nehézségekkel.

– Mi a véleménye Marco Rossi magyar szövetségi kapitányi kinevezéséről?

Mindenekelőtt sok szerencsét kívánok neki. Reméljük, az ő irányításával és tehetségével a magyar futball visszakerül oda, ahova való. Nagyon nehéz előre megmondani, hogy mi lesz. Időre van szüksége és keményen kell dolgoznia azon, hogy megváltoztassa a játékosok mentalitását.

Egyik olasz a másikról (Fotó: Metropol)

 





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás