Világjáró – A Kárpátok legszebb hegységei

Ismeretterjesztő úti sorozat a KMO-ban Radics Tamás túravezető előadásában, Világjáró címmel.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.11.
Módosítva: 2024.06.11.
Kárpátkanyar program világjáró

Az immár egy éve elindult, többrészes előadás-sorozat vezetője Radics Tamás, aki 2015-óta foglalkozik túravezetéssel. Az utak során mindig nagy hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre, hogy az élmények mellé valami pluszt is tudjon nyújtani. És hogy miért is szereti ezt csinálni?

„Hivatástudatom mellett fontosnak érzem, hogy meséljek utazásokról, expedíciókról, természetről, az emberről és az élményekről motiválásképp és hozzájárulva ezzel az hallgatók jövőbeli emlékeihez.”

VILÁGJÁRÓ – ISMERETTERJESZTŐ ÚTI-SOROZAT - A Kárpátok legszebb hegységei
Fotó: Facebook

2022-ben Ugandába, Kis-Antillákra, Kirgizisztánba és Kárpátokba utaztunk, 2023-ban  Grúziába, majd Nepálba, Madeirára, Erdélybe, Malajziába, végül Tanzániába, Felvidékre, a Kaukázusba és Marokkóba, 2024-ben pedig Indonéziába, Mexikóba, Iránba, Törökországba, Olaszországba, a Kárpátokba, Costa Ricába, Szingapúrba, Bosznia-Hercegovinába és a spanyol Pireneusokba is ellátogatunk képzeletben.

A Kárpátok legszebb hegységei

A Dévényi-szorostól a Vaskapuig húzódó 1500 km hosszú Kárpátok páratlan változatossággal rendelkezik. Legmagasabb hegységein túrázni igazi kihívást jelent, amely örök élménnyé fog válni a bakancskoptató számára, főleg akkor, ha a klasszikus „nagytáskás” vándorlás során járja be a Kárpátok jeles bérceit. Radics Tamás félévzáró előadásában a kedves érdeklődők megismerkedhetnek a Déli-Kárpátokban húzódó Retyezáttal és Fogarasi-havasokkal, a Kárpátkanyar változatos hegyeivel, a magyar téli olimpiai álmokat dédelgetett Radnai-havasokkal, és tágabb hazánk legalpibb jellegű magashegységével a Magas-Tátrával is.

Időpont: június 11., 18.00
Helyszín: KMO Művelődési Központ és Könyvtár (1191 Budapest, Teleki u. 50.)

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás