RETRO RÁDIÓ

Biokertész kör – Fetykó Kinga rovarász tart előadást

Az esemény vendége Fetykó Kinga biológus, rovarász, aki azért kezdett pókokkal foglalkozni, mert tartott tőlük.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.07.
Módosítva: 2023.12.07.
rovarász biológus Fetykó Kinga bogar természet

„Az ismeretlen természettől való félelem sokunkban jelen van, mégis hogyan lehet ezt oldani?  Hogyan lesz a félelemből megfigyelés és rácsodálkozás? Hogyan térképezhetjük fel az élőlények sokféle szerepét, megértve csodálatos működési rendjüket és akár a számunkra is értelmezhető hasznosságukat? Tudd meg december 7-én, a Csokonai Rendezvényvényházban!

Fotó: Facebook

Van, aki eleve rajong értük, van, aki közömbös a rovarokkal szemben, és bizony, szép számmal vannak, akik valamiféle ellenérzéssel viseltetnek irántuk. Pedig a természetben minden mindennel összefügg, minden parányi alkotóelemének megvan a maga elengedhetetlen haszna. Ezt felismerve, érdemes túllépni a negatív érzéseken. Hogy hogyan? Fetykó Kinga példáját követve, aki így vall a kezdetekről és folytatásról:

Valamikor féltem a pókoktól, bogaraktól és egyéb fura lényektől. Ez a félelem indított el az úton, hogy biológus, majd rovarász legyek – bár első körben pókokkal foglalkoztam, mert tőlük féltem a leginkább. De vajon hol és hogyan kapcsol át a félelem kíváncsiságba? Mi kell ahhoz, hogy félretegyük a a »fúj, de undorító!« felkiáltást, közelebb hajoljunk, megfigyeljünk és egy nagy egységben észlelve eljussunk az új felismeréshez, miszerint »jééé, ez de érdekes!« Az ember és a rovar kapcsolata témát ezen az estén/eseményen történeteken és egyszerű gyakorlatokon keresztül fogjuk feldolgozni.”

Jelentkezés: reg.kozak@csokonai15.hu

Részvételi díj nem klubtagoknak: 2000 Ft/fő
Időpont: december 7., 18.00 
Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64–66.) 

 

Ezeket olvastad már?
Kézzel készült papírcsodák – origami

Kézzel készült papírcsodák – origami

Családi kvízpróba – Passzold ide, Tesó!

Családi kvízpróba – Passzold ide, Tesó!

Családi nap a közösségi mezőgazdálkodásról

Családi nap a közösségi mezőgazdálkodásról

Nézd meg a Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás kínálatát!

Nézd meg a Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás kínálatát!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás