Vegyél részt egy reformkori családi délutánon!





Kísérőprogram "A legmagyarabb Habsburg - József nádor nyomában" című kiállításhoz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.25.
történelmi játszóház YBL6 Művészeti Tér reformkori családi foglalkozás

„A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában” című szabadtéri kiállítás kísérőprogramjaként reformkori családi délutánt tartunk az YBL6 Művészeti Térben, ahol élő történelmi játszóház és múzeumpedagógiai foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat. Milyen volt az élet 200 évvel ezelőtt? A Mare Temporis előadói segítségével most életre kelnek a reformkor alakjai.

Reformkori-csaladi
Fotó: facebook

14.00 és 18.00 óra között az élő történelmi játszóházban kézzelfogható tárgyak és interaktív játékok segítségével betekintést nyerhetünk a korabeli szépségápolás, divat, öltözködés, szerencsejáték, társadalom, irodalom, gasztronómia világába, de izgalmas titkokat tudhattok meg az úriemberek időtöltéseiről és a nemzetőrökről is.

Kiderül, hogy posztó vagy bársony dukál egy igazi úriasszonynak, illetve mit kapunk, ha hideg nyalatot kérünk. Hogyan ne veszítsük el a pénzünket a szerencsejátékokon, és mi történik, ha történetesen civilként kell egy forradalomban helyt állnunk?

14.00 és 16.00 között részt vehettek múzeumpedagógiai foglalkozásokon is, ahol játékos formában górcső alá vehetitek a reformkor vívmányait, találmányait és megismerkedhettek a korszak nagyjaival is. A foglalkozás során mindenki kedve szerint felcsaphat építésznek, és megtervezheti saját reformkori épületét. Az elkészült művek természetesen hazavihetők.
A foglalkozást vezeti: Chapó Ibolya múzeumpedagógus

Kérjük, hogy a gyermekek felnőtt kísérővel, felügyelettel vegyenek részt a programon! A gyermek és a kísérő jegy egyaránt 1500 forint/fő.
Ajánlott korosztály: 7-12 évesek"

Helyszín: YBL6 Művészeti Tér, Rendezvénytér és Műhely
Időpont: november 25., 14.00
Helyszín: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér, YBL 6 Művészeti Tér





Ezeket olvastad már?
Ürgeszámlálás a mátyásföldi reptéren

Ürgeszámlálás a mátyásföldi reptéren

Szent György-napi sokadalom és vásár

Szent György-napi sokadalom és vásár

Családi játszó - ha inkább bent maradnátok

Családi játszó - ha inkább bent maradnátok

Ruhacsere - tudatos gardróbfrissítés

Ruhacsere - tudatos gardróbfrissítés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás