Így termelj ehető növényeket a városban – gyakorlati tanácsokkal

Egyensúlyban visszavadítás és hasznosítás közt – a Szeszgyár kert bejárása és pesztókészítés.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.29.
élelmiszer műhely Szeszgyár kert

„A budapesti Goethe Intézettel közösen szervezett, az élelmiszer-önrendelkezés városi tereit vizsgáló műhelysorozatunk második alkalmával a Szeszgyár Kert közös felfedezésére invitálunk titeket!

Fotó: Facebook

A kerti bejárás közben megmutatjuk, milyen ehető növényeket lehet termeszteni otthon, a balkonládánkban vagy akár a lebetonozott közös udvar sarkában. Mindezt oly módon, hogy ideális körülmények között szépen, ízletes hajtással növekedjenek. Majd közösen eredünk ismeretlen és elfeledett fajok és fajták nyomába. Célunk, hogy ne csak a szokásos bazsalikomot, mentát, oregánót és kakukkfüvet használjuk fel ételeinkben, hanem a vadon élő növényeket is bátran keverjük a tányérunkba. Például a gyomnövényként jegyzett libatopot és a kivadult nebáncsvirágot. Közelebbről ismerkedünk ezekkel a növényekkel és közösen készítünk belőlük egy finom pesztót.

Ezentúl bemutatjuk a Szeszgyár területén működő közösségi komposztálókat és magaságyásokat, mint a környezettudatos zöldhulladékgyűjtés és közösségi kertészkedés apróbb, de annál fontosabb színtereit.”

Házigazdák: Peiffer Norbert biológiatanár és Delgado Adrián amatőr kertész – a Szeszgyár kert koordinátorai
A műhelyen való részvétel ingyenes!
Időpont: július 29. 17.00–20.00
Helyszín: 1086Budapest, Szeszgyár utca

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás