Óévbúcsúztató éjszakai barangolás a Budai-hegységben





Biztos sokan vannak olyanok köztetek, akik gondolkoztak már azon, milyen lehet éjszaka túrázni az erdőben. Felejthetetlen élmény! És ezt most ti is kipróbálhatjátok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.30.
óév

„Éjszakai budai túránk kiindulópontjául a Szépvölgyi út felső részén található Fenyőgyöngye étterem előtti parkolót választottuk. Az odautazás egyénileg történik, a parkoló jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A gyülekező után, terveink szerint este 18.30-kor indulunk a könnyű, 9,5 kilométer hosszú sétánkra.

 

Utunkat az étteremtől délnyugat felé, a környék turistaútjain kezdjük, első megállóként útba ejtve az Árpád-kilátót, ahol megcsodálhatjuk Budapestet. Ezt követően – mialatt szépen teljes lesz a sötétség – előbb északnyugat, később észak felé haladva közepesen nehéz emelkedőn felkaptatunk a 495 méter magas, mindenki számára ismert Hármashatár-hegyre. A hegyen lévő Guckler Károly-kilátó csodálatos körpanorámát nyújt, így éjszakai megvilágításban fedezhetjük fel az egész környéket. Tiszta időben akár az agglomeráció távolabbi városainak fényeit is láthatjuk.

A kötelező éjszakai Budapest háttérrel ellőtt selfiket követően kezdjük meg túránk utolsó harmadát, amelyben visszaereszkedünk a Fenyőgyöngye étteremhez. Ezt a sötétedés utáni felfedezést ajánlom mindazoknak – akár családosoknak is –, akik szeretnék megtapasztalni az éjszakai erdő kínálta különleges, ugyanakkor megkapó körülményeket.

A túra regisztrációhoz kötött. További részletek itt.

Túratáv: 9,5 km
Szintemelkedés: 270 m
Találkozó helye, időpontja: 2022. december 30., péntek 18:00, Fenyőgyöngye Étterem előtt, a buszfordulóban.
Érkezés helye és időpontja: körülbelül 22.00 a kiindulási pontra.
Utazás: egyénileg.
Étkezés: önellátó. Egy pohár pezsgőre a vendégünk vagy!
Fontos: réteges, meleg öltözet, bejáratott bakancs/túracipő, fejlámpa/elemlámpa, láthatósági mellény javasolt.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás