Védőoltások a koronavírus ellen – érvek és érzelmek





A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság soron következő webináriumát december 17-én, 15 órakor tartja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.17.
védőoltás

Az előadó dr. Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus, az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának habilitált egyetemi docense. Előadásának címe: Védőoltások a koronavírus ellen – érvek és érzelmek.

A webinárium ingyenes, de regisztrációhoz kötött. december 17-én, 10 óráig lehet jelentkezni.

Fotó Mészáros János Új Néplap

Az előadóról:

Dr. Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának habilitált egyetemi docense, emellett a Budapesti Corvinus Egyetem Statisztika Tanszékének félállású egyetemi docense és a SOTE Népegészségtani Intézetének óraadó oktatója. 228 tudományos közlemény és a Medicina Kiadónál már két kiadást is megért Védőoltásokról – A tények alapján monográfia szerzője. Munkáját számos kitüntetéssel, díjjal ismerték el.

Az előadás összefoglalója:

„A SARS–CoV-2 elleni védőoltások kifejlesztése sok szempontból párját ritkító történet. A higgadt, időtálló értékelés azonban most még lehetetlen: egyfelől az ismereteink szinte napról-napra bővülnek, másrészt a közvélemény előtt a vakcina tudományos értelemben vett erényeire és hátrányaira vonatkozó objektív tények alig leválaszthatóak a járvány és annak kezelése által felkorbácsolt érzelmektől. A vakcinák megítélésében kibogozhatatlan módon keverednek a védőoltással kapcsolatos általános érzületek, a járvány kezelésének védőoltástól független aspektusaival kapcsolatos érzületek, és az intézményekbe vetett bizalom hatása. De hol van ebben a komplex kérdéskörben a tudomány szerepe? Mi az, hogy »objektív«? Mi az, hogy »tény«? Az előadásomban nagyon röviden bemutatom a vakcinák vizsgálatait, a konkrét számok és eredmények helyett inkább a módszerekre fókuszálva, hiszen a számok már holnap mások lesznek, de a módszerek ismerete segít abban, hogy navigáljunk az információözönben. Ezt követően kitérek a kommunikáció néhány kérdésére, mind egyéni (gyógyszerészi, orvosi), mind intézményi szinten, hiszen ennek a jelentősége egy ilyen helyzetben kritikus, de közben nagyon nehezen megoldható problémákat vet fel.”

Továbbiak itt.





Ezeket olvastad már?
Mi fán terem az erdőfürdő? Most elmondják!

Mi fán terem az erdőfürdő? Most elmondják!

Ilyen a szülővé válás – interaktív előadások

Ilyen a szülővé válás – interaktív előadások

Zöld Jövő Szabadegyetem Palántabörze, palánta-cserebere

Zöld Jövő Szabadegyetem Palántabörze, palánta-cserebere

Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért

Program a Születés Hete jegyében – séta a születés minőségéért

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás