Testvérféltékenység – segítő ötletek, tippek a hétköznapokra





Egy kistestvér születése korántsem olyan idilli, mint ahogy azt sokan előre elképzelik. Hamar elhangozhatnak olyan mondatok a nagy tesó szájából, amelyet szülőként nehéz lehet hallgatni, és akár ijesztő is lehet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.04.
testvér

Pedig a testvérek közötti féltékenység, konfliktus abszolút normális jelenség, az élet egyik alapvetése. Eszünkbe juthatnak akár történetek a Bibliából, de más olvasmányok, mesék is, amelyeknek a testvérviszály a központi mozgatórugója. A valóságban azonban kevésbé lírai ezzel szembesülni, jelentősen meg tudja nehezíteni a kisgyermekes családok mindennapjait.

Fotó: Facebook

Az előadás során a saját tapasztalataim mellett szó lesz a testvérféltékenység érzelmi hátteréről, mi játszódik le a gyermekben, mi a szülőkben? És hogy kapcsolódhat ide a szülők élménye a testvérkapcsolatokról? Egyáltalán milyen megjelenési formái vannak a testvérféltékenységnek? És mit tehetünk mi a túlélés érdekében? Az interaktív előadás során körbejárjuk, hogy kinek milyen személyes érintettsége van a témában, és természetesen összegyűjtünk megoldási vagy legalábbis segítő ötleteket, tippeket is.

Haraszti-Tatár Katalin

tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta-jelölt, háromgyermekes édesanya

Előzetes jelentkezés szükséges:

Időpont: október 4., 10 óra





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás