Újra Főzdefeszt a Városligetben! Neked melyik a kedvenc söröd? - Videó!

Meggyes, málnás, áfonyás, vagy éppen dinnyés. Milyenek mostanában a trendi sörök? Most mindenre megkapod a választ!Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.18.
sörfesztivál

A többnél is többféle sör létezik már a világon és azon belül Magyarországon is, most megtudhatod, hogy milyenek mostanában a trendi sörök?

– mondta a Ripostnak Gyenge Zsolt. A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke szerint évszaktól függ, hogy éppen melyek a legkeresettebb termékek. Télen inkább a nagy testű barna sörök, míg nyáron a gyümölcsös ízesítésűek.

„A meggy sör idén is folytatja minden bizonnyal nagy menetelését és a málna is jól menne, ám sajnos nincs hozzá elég valódi alapanyag. A mi fóti sörfőzdénk például idén a dinnyés-lime-os és feketeribizlis sörrel rukkolt elő, de van már például trópusi gyümölcsös is„ – teszi hozzá a szakember.

Mint mondja 100 éve és 100 év múlva is a 4,5-5 százalék alkoholtartalmú sörök lesznek a legkedveltebbek, ám az alkoholmentes sörök piaca is nő, ám ők kézműves gyártókként nem igazán készítenek ilyen söröket.

A 2011. és 2016. között rendszeresen megtartott Főzdefeszt a magyarországi kisüzemi sörkészítés legfőbb seregszemléje és találkozója volt. A rendezvény, hat év szünet után, június 17-19. között, több mint 20 magyar sörfőzdével tér vissza erre a hétvégére a Városligeti Napozórétre.

A Főzdefesztre a belépés ingyenes, a sörkóstoláshoz fesztiválpoharat kell vásárolni, amely kimondottan sörkóstolásra fejlesztett, Stöltzle kóstolópohár. A fesztivál készpénzmentes, fizetni HelloPay Fesztiválkártyával, vagy érintéses bankkártyával lehet.

A Főzdefesztre a Metropol is ellátogatott, ahol izgalmas tudnivalókat tudtunk meg. Az alábbi videóból minden kiderül:

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás