A 6 legjobb konferencia központ fontos üzleti eseményekhez





Az üzleti és szakmai események közül a konferencia, illetve a kongresszus megszervezése a legösszetettebb feladat. Sok múlhat azon, hogy a konferencia minden eleme tökéletes legyen. A helyszín befogadóképessége, megközelíthetősége, technikai felszereltsége és a szálláslehetőségek mind-mind olyan tényezők, amelyek nagyban befolyásolják a konferencia sikerességét. Lássuk milyen fontos tényezők határozzák ezt meg!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.27.
értekezlet

Mitől lesz magas színvonalú egy konferencia központ?

Rengeteg olyan tényező van a konferenciaszervezés kapcsán, amelyekre elsőnek nem is gondolna. A helyszín technikai felszereltsége, befogadóképessége, infrastrukturális elhelyezkedése mellett az eseményhez illeszkedő atmoszféra is meghatározó szempont. Javasolt ezért gyakorlattal rendelkező konferenciaszervezőhöz fordulni.

A konferenciák ideális helyszínei a konferenciahotelek, hiszen itt nemcsak a magas technikai színvonal biztosított, hanem az esemény utáni pihenés, továbbá a szórakozási- és szálláslehetőségek is adottak. Ezek a szempontok mind befolyásolják a konferencia központok színvonalát és a vendégek közérzetét, illetve a konferencia szakmai megítélését is.

A 6 legjobb konferencia központ üzleti eseményekhez

Listánkban igyekeztünk az ország teljes területét lefedni régiók szerint, és így ajánlani egy-egy kiemelkedő konferencia központot még a nagyobb létszámú eseményekhez is.

1. Budapesti Kongresszusi Központ

Ez a központ nemcsak a magas színvonalú kongresszusok lebonyolítására alkalmas, de még szállás szempontjából is kiváló helyszín, hiszen hotelek is találhatók a rendezvényhelyszínek vonzáskörzetében akár 3000 vendég számára. A helyszínek technikailag jól felszereltek, amelynek köszönhetően minden felmerülő igényt kielégítenek még a nagyobb volumenű szakmai konferenciák szervezése esetén is.

2. Hotel Eger és Hotel Park

A régió egyik legjelentősebb wellness-konferencia központja ez a patinás komplexum. A történelmi város központjában lévő épület kongresszusi terme több száz fő befogadására alkalmas. A komplexumhoz 177 szobával rendelkező hotel és étterem is tartozik, így a catering mellett a szállás is megoldott. Rendelkezik minden olyan fény- és hangtechnikai eszközzel, amely egy színvonalas konferencia lebonyolításához szükséges.

3. Hotel Club Tihany

A Balaton közelsége és a pazar vízparti környezet miatt az egyik legkeresettebb konferencia- és wellness szálloda. Több mint tíz kisebb-nagyobb teremmel rendelkezik, így olyan konferenciákhoz is ideális, amelyek párhuzamosan folyó programokkal futnak. 1000-1500 fő befogadására alkalmas konferenciatermének technikai felszereltsége a legkomolyabb elvárásoknak is megfelel, és akár videókonferencia lebonyolítása is megvalósítható. A wellness részleggel rendelkező hotel több mint 1400 szállóvendég befogadására alkalmas.

4. Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

A nyugati országrész kiemelkedő rendezvényhelyszíne Sopronban található, amely 600 főig képes otthont adni konferenciák számára. A konferencia- és kulturális központ modern vizuál- és hangtechnikával felszerelt, hogy a legszínvonalasabb események elvárásainak is megfeleljen.

5. Kölcsey Központ

Az ország második legnépesebb városa, Debrecen is népszerű helyszíne a konferenciáknak, kongresszusoknak. A Kölcsey Központ tucatnyi terme képes akár 600-800 fő befogadására is. A színpad-, hang- és fénytechnikai eszközeinek segítségével a legmagasabb elvárásokat is kielégíti. A Hotel Lycium konferenciaszállodával egy komplexumot alkot, így a szálláslehetőség és a catering is helyben megoldott.

6. Tisza Hotel

Igazán impozáns és különleges konferencia központ, amely Szegeden található. A XIX. század építészeti stílusát idéző épület 150-300 fős konferenciák számára biztosít kiváló helyszínt. Természetesen minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy egy színvonalas konferencia lebonyolítható legyen az 5 teremmel és a tükörtermekkel egyaránt rendelkező klasszikus eleganciájú helyszínen. A több napos események is kényelmesen lebonyolíthatóak, hiszen közel 120 vendég elszállásolására van lehetőség a hotelben.

Milyen szempontok szerint érdemes konferenciahelyszínt választani?

Fel kell mérni, hogy milyen létszámra számít az esemény kapcsán, hiszen ez az adat máris egy kiindulópontja a helyszín kiválasztásának. A konferencia témája szintén meghatározó, mivel ez alapján könnyebb eldönteni, hogy modernebb helyszínt vagy esetleg impozáns, régi korok stílusát idéző épületet válasszon.

A konferenciahelyszín megtalálásának másik fontos szempontja a rendezvénynek otthont adó település kiválasztása. Figyelembe kell venni, hogy minden résztvevő számára a lehető legkönnyebben megközelíthető legyen. Nemzetközi konferencia esetén a repülőtérhez, autópályához való közelség is rendkívül fontos. A konferencia résztvevői számára az étkezést is biztosítani kell, ami ideális esetben a rendezvényhelyszín éttermében is történhet.

A szálláshely biztosítása szintén különösen fontos, de nem csak a több napos rendezvények esetében. Gondolni kell a távolabbról érkezők szállásigényeire is. Akik korábban érkeznek, vagy az esemény után már nem akarnak utazni, azoknak a helyszínhez közel található szálláshelyet szükséges biztosítani.

Egy konferencia megszervezése túlmutat a programok összeállításán és lebonyolításán. A konferenciára látogatók számára catering szolgáltatást, szálláslehetőséget és szabadidős programokat is biztosítani kell, főleg egy többnapos eseménysorozatnál. A legoptimálisabb helyszíneket azok a konferencia központok biztosítják, amelyek a fentiek mellett a közlekedés szempontjából is ideális elhelyezkedésűek.





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás