Újbuda Jazz Fesztivál a Fonóban

Egyedülálló atmoszférájával és változatos programkínálatával felejthetetlen zenei élményt nyújt a programsorozat minden látogatónak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.27. 00:20
újbuda jazz program programajánló

Az idei, immár 19. Újbuda Jazz Fesztivál a Fonóban várja a dzsessz szerelmeseit. A fesztivál célja, hogy bemutassa a műfaj aktuális és kurrens hazai képviselőit, a klasszikusoktól az új kísérletekig, az idei év kiemelkedő újdonságaival együtt.

Újbuda Jazz Fesztivál
 

Dresch Mihály Alternatív Kvartett
Borbély Mihály Balkán Jazz Project

A Balkán Jazz Project a nép- és világzene, a dzsessz és kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus-, eMeRTON-, Lovagkereszt, Szabó Gábor- és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály lendületes zenekara, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Az együttes eddigi nagy sikerű koncertjei – a világszerte elismert cimbalomvirtuóz, Lukács Miklós, a délszláv és görög zenék avatott tolmácsolója, György Mihály, a balkáni harmonikajáték mestere Agatics Krunoszláv, és a ritmusszekciót alkotó Horváth Balázs–G. Szabó Hunor tandem játékával fűszerezve – bizonyítják, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a dzsessz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba. Koncertjeiken a népzene, dzsessz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. Nagy sikerű, „Live at Fonó feat. Theodosii Spassov” című lemezük a Fonó gondozásában jelent meg.

Az Újbuda Jazz Fesztivál színpadára különleges műsorral érkeznek, az évezredes tradíciókat a fesztivál szellemiségét tükröző kortárs kísérletekkel fűszerezve.

Borbély Mihály – fúvós hangszerek
Lukács Miklós – cimbalom
György Mihály – gitár, buzuki
Agatics Krunoszláv – harmonika
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob

Jegyár: elővételben 3000 forint, az esemény napján 3500 forint
Helyszín: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova utca 3.)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás