Nomád Nemzedék Társulat: Varázsfurulya

Novák Péter rendező adaptációjában a történet az eszményi szeretet és barátság veszteségének darabja.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.26.
Módosítva: 2024.03.26.
előadás szerelem próbatétel

Az előadás szereplői egy valamikori családi idill széthullásának, az elsöprő szerelemnek, az elmélyülő barátságnak, a természetes életigenlésnek, a frusztrált agressziónak epizódjait élik meg egy esküvő keserédes kulisszáiban, hogy ott szembesüljenek jövőjük három próbatételének – beteljesülés, elhidegülés, elválás – kihívásaival.

Nomád Nemzedék Társulat
 

Az előadás felvonultatja Mozart operájának közismert archetípusait, de kifejezetten érzelmi viszonyulásaikra helyezi a hangsúlyt. Fodor Géza operaelemzéséből kiindulva úgy mutatja be cselekedeteiket, mint „személyes, legmélyebb és legelevenebb jellemvonásaikból fakadó megoldásokat a szerelem életproblémájára”.

Ennek alkalmi élettere a lagzi, mint az életeseményeket megrázóan sűrítő aktus. Mióta világ a világ, ez a procedúra hivatott az ifjú pár elkövetkezendő életének milyenségét meghatározni, az ott történő momentumokból, babonákból, játékokból messzemenő következtetéseket vonnak le a meghívottak... Így a legboldogabb nap egyben a megfelelési kényszerek frusztrációja is. A szerelmesek Tamino és Pamina ebben a kihívásban találják magukat az örömszülők Sarastro és az Éj királynője, a vőfély Monostatos, a jóbarát Papageno, s a meghívott pereputtyok társaságában.

Időtartam: 70 perc
Jegyárak és további részletek itt olvashatók.

Időpont: március 26., 20.00
Helyszín: Hungary, Budapest, 1116 Sztregova u. 7.   
 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás