A király zenéi, a zene királyai – koncert a könyvtárban





„A korabeli európai kultúra meghatározó nemzeteinek udvari muzsikáját fogjuk felidézni H. Purcell, J. S. Bach, J. B. Lully és A. Corelli tollából.”



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.27.
Módosítva: 2024.03.27.
könyvtár tánctétel zenekari

A művésztanárokból és tehetséges vonósnövendékekből álló Kroó Barokk Zenekar mára a rendszeres, különleges előadásoknak, felkéréseknek köszönhetően a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola egyik legfontosabb együttesévé vált. A Tegyei Zoltán csembalóművész által vezetett, haladó korosztályt érintő együttes repertoárját a német, angol, itáliai, francia barokk nagy mestereinek művei alkotják.

A király zenéi, a zene királyai
 


A 17. és 18. századi Európa egyes vidékeinek időszakos politikai biztonsága megteremtette a tudomány, a művészetek, a kultúra, a zene szabad virágzását. Az évszázadok óta meghatározott funkcióval bíró egyházzene mellett fokozatosan teret nyert, előtérbe került a hangszeres zene és annak is legnépszerűbb formája, a zenekari muzsika. A királyi udvarok és főúri paloták elsősorban reprezentatív szerepet betöltő együttesei kortárs operák tánctételeivel, vagy többtételes zenekari ciklusokkal szórakoztatták a zenére vágyó nemességet akár húsvét ünnepén is.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával.

Időpont: március 27. 18 óra
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon (Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.)





 





Ezeket olvastad már?
Családi Kerekítő foglalkozás – Hívd apát is!

Családi Kerekítő foglalkozás – Hívd apát is!

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

Színházi kulisszák mögött – A nemzet színészei: Bessenyei Ferenc

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

„A zene felemeli kezeimet” – Kokas-foglalkozás gyerekeknek

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Meseszép! – mesés-verses foglalkozás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás